Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 3:56

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΙΕΡΑΡΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φθιώτιδος για παιδοβιαστή: “Να δικαστεί εκατό φορές πιο αυστηρά που εργαλειοποίησε την εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Για τη φιλανθρωπική δράση του 53χρονου που κατηγορείται για την υπόθεση βιασμού ενός δωδεκάχρονου παιδιού το οποίο συγχρόνως εξέδιδε με χρηματικά ανταλλάγματα στα Σεπόλια μίλησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Alpha.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Ιεράς Συνόδου αναφέρθηκε στην εικόνα του βαθιά θρησκευόμενου που επιχειρούσε να δώσει ο 53χρονος που είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με την εκκλησία. “Το να βγάζει κάποιος φωτογραφίες με μητροπολίτες, αρχιεπισκόπους, να πηγαίνει στην εκκλησία, να προσφέρει, να κουβαλάει τον επιτάφιο και τις λαμπάδες, δεν τον κάνει ούτε καλό ούτε άγιο”, διευκρίνισε.

Όπως τόνισε μάλιστα “κι εγώ μπορεί να βγάλω αύριο φωτογραφία με τον Μπάιντεν, τι σημαίνει αυτό;” αναρωτήθηκε ο μητροπολίτης Συμεών για την επιφανειακή όπως αποδεικνύεται σχέση του δράστη με τις αγαθοεργίες.

«Προσωπικά μου έχει προκαλέσει αηδία όλη αυτή η ιστορία. Ένας άνθρωπος που εργαλειοποίησε τη σχέση του με την εκκλησία και την προσφορά του στην κοινωνία για να χτίσει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαπράξει τα εγκλήματα που διέπραξε σε ένα ανήλικο παιδί. Η φιλανθρωπία του δεν αποτελεί άλλοθι για τίποτα. Αντιθέτως, θα πρέπει να δικαστεί εκατό φορές πιο αυστηρά. Δυστυχώς έχουμε φτάσει πια στο σημείο να μην μπορούμε να διακρίνουμε το αυθεντικό από το ψεύτικο» ανέφερε σχετικά με την ποινή που κατά τη γνώμη του θα έπρεπε να επιβληθεί στον 53χρονο επιχειρηματία από τα Σεπόλια.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος θέλησε ωστόσο να στείλει το δικό του μήνυμα στην κοινωνία λέγοντας πως «ο κόσμος πρέπει να αρχίσει να μιλάει ξανά. Αποξενώθηκαν όλοι και δόθηκε η ευκαιρία σε εγκληματίες να δρουν ανενόχλητοι και να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι δεν μιλούν ούτε οι άνθρωποι μέσα στις οικογένειες. Πρέπει να μιλούν οι γονείς με τα παιδιά, να μοιράζονται τους προβληματισμούς και να γνωρίζουν τι τα απασχολεί. Μόνο έτσι θα μπορέσει η κοινωνία να βρει ξανά την ανθρωπιά που έχει χάσει», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ