Μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της βιβλικής καταστροφής που προξένησε η πρόσφατη θεομηνία “ΙΑΝΟΣ” σε περιοχές της Μητροπόλεως Φθιώτιδος έστειλε ο μητροπολίτης Συμεών.

Ο κ. Συμεών στην χθεσινή θεία λειτουργία, προέτρεψε όλο το ποίμνιο της μητροπόλεως να προσευχηθεί για τους πληγέντες και όλους όσους χτυπηθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

«Ο νομός μας είναι ενιαίος. Είμαστε όλοι μία οικογένεια, όπως ενιαία είναι η τεράστια μητρόπολή μας.  Γι’αυτό όταν πάσχει ένα μέλος του σώματός μας, οφείλουμε να συμπάσχουμε όλοι. Παρακαλώ πολύ τις προσευχές σας! Να εντείνουμε την προσευχή μας για τους αδελφούς μας που έχουν βρεθεί αυτές στις μέρες χωρίς σπίτι, χωρίς χωράφι, χωρίς ζώα, χωρίς τα αναγκαία για τη ζωή, αλλά και πολύ περισσότερο γι’ αυτούς που έχουν βυθιστεί στο πένθος με την απώλεια ανθρωπίνων ζωών…Δοκιμάζεται η περιοχή μας και δεν έχει σημασία, αν  όλα
αυτά τα χωριά που επλήγησαν είναι στην άλλη μεριά του Nομού, είμαστε όλοι μία οικογένεια και κάθε δυσκολία, όπου και αν έρχεται αυτή και με όποιον τρόπο, είναι δυσκολία όλων μας. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες περιοχές της πατρίδας μας, που επλήγησαν».

Πρόσθεσε επίσης ότι “οφείλουμε να είμαστε ταπεινοί απέναντι στην ίδια τη φύση, στην ίδια τη δημιουργία και όταν εκτελούμε είτε ατομικά, είτε προσωπικά έργα, είτε συλλογικά και δημόσια και άλλα κοινωφελή έργα, πάντοτε να λαμβάνουμε υπόψη την ιερότητα της φύσεως και τους νόμους της φύσεως, οι οποίοι πάντα μας υπερβαίνουν».

Ετικέτες: