Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 18:28

ΤΕΛΕΣΕ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ

Φθιώτιδος: “Όποιος διασπά την ενότητα των αυτοκέφαλων εκκλησιών διασπά την ορθοδοξία και γίνεται «διάβολος»”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Αρχιερατικό μνημόσυνο τέλεσε το πρωί του Σαββάτου ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στον καθεδρικό ναό του αγίου Νικολάου Υπάτης μνημονεύοντας τα ονόματα όλων των προκατόχων του αρχιερέων στην ιστορική επισκοπή Υπάτης η οποία το 1650 ανυψώθηκε σε μητρόπολη Νέων Πατρών.

«Βρισκόμαστε σήμερα σε αυτό τον μαρτυρικό τόπο για να μνημονεύσουμε με αγάπη και σεβασμό όλους τους προκατόχους μας αρχιερείς αφού τιμώντας την μνήμη των αρχιερέων αναζωπυρώνουμε το εκκλησιαστικό μας φρόνημα το οποίο βασίζεται στην κοινωνία με το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, με τις αυτοκέφαλες εκκλησίες, με τα πρεσβυγενή πατριαρχεία και με αυτό που λέμε ενότητα των εκκλησιών», σημείωσε ο κ. Συμεών.

Όπως τόνισε μάλιστα όποιος διασπά την ενότητα των αυτοκέφαλων εκκλησιών διασπά την ορθοδοξία. «Γίνεται “διάβολος”, διαβάλει και χωρίζει. Όποιος διακονεί την ενότητα και την κοινωνία αυτός συμβάλλει. Γίνεται ειρηνοποιός και γεφυροποιός και η εποχή μας έχει ανάγκη από ειρηνοποιούς και γεφυροποιούς», ξεκαθάρισε.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος στη συνέχεια τέλεσε το μυστήριο του βαπτίσματος δέκα κατηχουμένων μελών και μαθητών της σχολής κατηχήσεως της μητροπόλεως στο βαπτιστήριο ενηλίκων του παρεκκλησίου του αγίου ιερομάρτυρος Γρηγορίου Νέων Πατρών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ