Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 13:34

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Φθιώτιδος: “Να υπάρξει ανδρισμός και ανάληψη ευθυνών γιατί στο δημόσιο βίο έχουμε μάθει να μιλάμε αορίστως”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μετά τους μητροπολίτες Χαλκίδος και Θηβών κραυγή αγωνίας για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ εξέφρασε και ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών στηρίζοντας και ο ίδιος τα δίκαια αιτήματά τους.

«Να παρακαλέσουμε και να προσευχηθούμε ο Θεός να φωτίσει και να δοθεί λύση στο πρόβλημα ώστε κανένας άνθρωπος να μη μείνει χωρίς εργασία», ήταν το μήνυμα που έστειλε προς πάσα κατεύθυνση ο μητροπολίτης Φθιώτιδος μετά τις ακολουθίες που τέλεσε τόσο το πρωί της Κυριακής από τον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λάρυμνας όπου ακριβώς δίπλα βρίσκονται και οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου, όσο και το βράδυ της Κυριακής από τον καθεδρικό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας όπου τέλεσε την ιερά αγρυπνία.

«Δεν μπορεί όμως να δοθεί λύση αν δεν δοθούν σωστές απαντήσεις. Αν δεν υπάρχει η δύναμη να αναγνωρισθούν και να ονοματισθούν οι ευθύνες γιατί δυστυχώς στον δημόσιο βίο στην Ελλάδα, έχουμε μάθει να μιλάμε αορίστως. Θα πρέπει να υπάρξει ανδρισμός και ανάληψη ευθυνών όπου και αν υπάρχουν αυτές και στη βάση αυτή μπορεί να σταθεί μια σχέση εμπιστοσύνης με τους εργαζόμενους που αγωνιούν και αγωνίζονται με τα παιδιά που έχουν ερωτήματα και θα θέσουν πολλά γιατί και στα οποία οφείλουν να δοθούν απαντήσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Συμεών

Όπως τόνισε μάλιστα κανένας άνθρωπος δεν πρέπει να μείνει χωρίς εργασία. «Κανένας άνθρωπος να μην τεθεί στο περιθώριο, να μην αναγκαστεί στην εξορία, να μην βρεθεί και να μην νιώσει ότι εξοστρακίζεται, ότι εξοβελίζεται, ότι είναι σκουπίδι και πάει στον κάδο της ανακύκλωσης», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως στον αγώνα αυτό δεν χωράει καμία διάκριση. Δεν υπάρχουν προβλήματα με χρώματα αλλά ανθρώπινα προβλήματα και έτσι σαν μία οικογένεια και μια γροθιά να συνεχίσουν τον αγώνα που είναι αγώνας για την ζωή», ξεκαθάρισε.

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος αφού πρότρεψε τους δημάρχους της Στερεάς Ελλάδος να εκδώσουν από κοινού ένα ψήφισμα έμπρακτης στήριξης των εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, έκλεισε λέγοντας «να δώσουμε την υπόσχεση ενώπιον του Θεού ότι θα συνεχίσουμε ενωμένοι και αγαπημένοι να δώσουμε τις μάχες σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις προκλήσεις, τις οποίες μας καλεί η ζωή να γίνουμε μαχητές ώστε να βγούμε νικητές», κατέληξε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ