Την προσοχή των πιστών σχετικά με περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από κάθε είδους απατεώνες επέστησε ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Ο κ. Συμεών, με αφορμή πρόσφατο σχετικό περιστατικό, έκανε λόγο για “ψευτογιατρούς” και για “ανθρώπους που καπηλεύονται τον ανθρώπινο πόνο”, επισημαίνοντας πως πρέπει να αναλογιστούμε και την δική μας ευθύνη “όταν πολύ εύκολα εμπιστευόμαστε τον κάθε απατεώνα που μπορεί να μας πουλάει φάρμακα, ιατρείες, θεραπείες”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

“Η πολιτεία μας είναι συντεταγμένη, δεν λειτουργεί στο χάος” είπε ο κ. Συμεών, κάνοντας λόγο στη συνέχεια ακόμα και για ρασοφόρους που “μπορεί να παρουσιάζονται ως άγιοι και να πουλάν στους ανθρώπους θαύματα”.

Από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος δεν ξέφυγαν όμως και ορισμένοι που, όπως ο ίδιος είπε, “κάθονται μάλιστα και σε έδρανα του κοινοβουλίου” και οι οποίοι “παζαρεύουν τα κάθε λογής μαντζούνια και παραμύθια” την ώρα που η κοινωνία που, σύμφωνα με τον κ. Συμεών, “υποτίθεται πως έχει προοδεύσει και προστατεύει τα δικαιώματα των πολλών” τα ανέχεται παθητικά.

“Τη δικαιωματικότητα”, συνέχισε ο κ. Συμεών, “δεν πρέπει να την θυμόμαστε μόνο όταν θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την κάθε είδους “εκκεντρικότητα” για να το παίξουμε σύγχρονοι και προοδευτικοί, αλλά προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, την ανασφάλεια, τον πόνο και την αγωνία των ανθρώπων”, για να κλείσει υπογραμμίζοντας πως “δεν είναι δυνατόν να μην παρεμβαίνει κανείς βλέποντας τέτοια συστηματική εκμετάλλευση της δυσκολίας των ανθρώπων”.

Ετικέτες: