Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 23:52

Φθιώτιδος: Ισοπεδωτικό να λέμε ότι όταν ασθένησε ένας κληρικός κόλλησε από την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Να υποδείξουμε νηφαλιότητα και ανθρωπιά σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η πατρίδα μας, ήταν το μήνυμα που έστειλε προς όλες τις κατευθύνσεις,ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών, μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

Κληθείς να σχολιάσει την προσωπική δοκιμασία που περνά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μαζί με τους άλλους ιεράρχες της Ελλαδικής Εκκλησίας που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, ο κ. Συμεών ανέφερε πως “όπως και η ζωή χαρίζεται σε όλους έτσι και η ασθένεια δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να αρρωστήσουμε και να νοσήσουμε”, διευκρινίζοντας παράλληλα πως “μέσα στην Εκκλησία πολλοί ήταν οι άγιοι που έφυγαν από τη ζωή από αρρώστιες αφού η ασθένεια είναι μέσα στη ζωή μας. Αυτό είναι μια δοκιμασία και ένα σκαλοπάτι γνώσης του εαυτού μας και της ζωής μας. Αυτό που εμείς οφείλουμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για τον αρχιεπίσκοπό μας αλλά και για όλους τους άλλους συνανθρώπους μας”.

Παίρνοντας αφορμή από το στόχαστρο που έχει βρεθεί η Εκκλησία σε ό,τι αφορά το θέμα με τη θεία κοινωνία και τις λειτουργίες, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος σημείωσε πως “πάντα όταν υπάρχει μια δοκιμασία και μια κρίση υπάρχει και γκρίνια. Η Εκκλησία επειδή είναι μάνα είναι λογικό να δέχεται τα περισσότερα πυρά. Έτσι γίνεται και στο σπίτι η μάνα είναι αυτή που τα ακούει συνήθως όλα αλλά και η μάνα είναι το πρόσωπο που απολαμβάνει την περισσότερη αγάπη”, προσθέτοντας ταυτόχρονα πως “αν δούμε όμως με μετρήσεις και δεδομένα πόσοι νόσησαν την περίοδο που είναι κλειστές οι Εκκλησίες και μόνο, αυτό μπορεί να μας δώσει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά”.

Θέλοντας να αντικρούσει όλες εκείνες τις φωνές που προσπαθούν τελευταία να συνδέσουν στην κοινωνία τη διασπορά του ιού με τη θεία ευχαριστία, μετά και από τα κρούσματα των τελευταίων ημερών που παρουσιάστηκαν μέσα στους κόλπους της Εκκλησίας, ο κ. Συμεών τόνισε πως “όταν νοσεί ένα πρόσωπο της Εκκλησίας δεν σημαίνει ότι κόλλησε τον ιό στο πλαίσιο της άσκησης των λειτουργικών του καθηκόντων αφού άνθρωποι είμαστε και εμείς που ζούμε, συναναστρεφόμαστε, ψωνίζουμε και έχουμε επικοινωνία με άλλους ανθρώπους”, ξεκαθαρίζοντας πως “είναι πάρα πολύ ισοπεδωτικό επειδή ασθένησε ένας κληρικός να πούμε ότι αυτό το κόλλησε από την Εκκλησία αφού ο ιός μπορεί να μας επισκεφτεί οπουδήποτε”.

Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα της πανδημίας και στον καθοριστικό ρόλο που θα διαδραματίσει η Εκκλησία, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος επισήμανε πως “εκεί ακριβώς θα ξεχαστεί όλη εκείνη η συζήτηση και η επιθετικότητα απέναντί της”, αφού όπως υπογράμμισε “τότε ενδεχομένως θα καταλάβουν όλοι ότι η Εκκλησία είναι το λιμάνι, το αποκούμπι και η μάνα που θα αγκαλιάσει και πάλι όλους τους ανθρώπους”.

Ο κ. Συμεών αφού ζήτησε από όλους να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα που μας προτείνουν η Πολιτεία και οι επιστήμονες, έκλεισε λέγοντας πως “η Εκκλησία πάντα ακολουθεί την οδό της ευθύνης παρότι η οδός αυτή πολλές φορές μπορεί και για την ίδια να είναι επώδυνη και να πονάει”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ