Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:56

Φθιώτιδος: Δεν είναι ευθύνη των ιερέων η αστυνόμευση των πλατειών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με αφορμή την παρουσία υπεράριθμων καλεσμένων σε γάμο στην Μαλεσίνα την 21η Φεβρουαρίου και ταυτόχρονα την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος πήρε θέση και υπογράμμισε πως τηρήθηκαν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ το πρωί του Σαββάτου, ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών είπε ότι “οι Ιερείς τήρησαν τα απαραίτητα μέτρα στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και μάλιστα είχαν ενημερώσει όταν κλείστηκε το μυστήριο πόσοι θα μπορούσαν να είναι στο μυστήριο”. 

Σημείωσε, πως όταν συμπληρώθηκε ο αριθμός των 30, βάσει του συνολικού εμβαδού του ναού και έχοντας υπόψιν το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, οι Ιερείς κλείδωσαν τις πόρτες και οι υπόλοιποι, περίπου 200 άτομα, έμειναν απ’ έξω. Κάποιoι, όπως ανέφερε έβριζαν. Χαρακτηριστικά είπε ότι δεν κάλεσαν τον κόσμο οι ιερείς, ούτε είναι ευθύνη των ιερέων η αστυνόμευση των πλατειών.

Μάλιστα όπως ανέφερε, καλεσμένοι στο γάμο ήταν και τοπικοί άρχοντες, γεγονός που τους καθιστά επιπλέον υπεύθυνους.

Επίσης αναφέρθηκε και σε περιστατικά κηδειών που έχουν γίνει στην περιοχή όπου επίσης παρουσιάστηκε συνωστισμός και ο κ. Συμεών τόνισε ότι μπροστά στον πόνο, είναι πολύ δύσκολη η διαχείριση στις εξόδιους ακολουθίες, παρά τις συνεχείς αναφορές τόσο της Μητρόπολης, όσο και των Κληρικών αλλά και του ίδιου για την συνεχή αναφορά και υποδείξεις περί τήρησης των μέτρων από τους πιστούς.

“Τι μπορώ να πω σε έναν άφατο πόνο. Σηκωθήτε και φύγετε; Το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να βάλω μέσα μόνο την οικογένεια”. Πρόσθεσε επίσης ότι στα χωριά δεν συνιστά έλλειψη συμπαράστασης στην οικογένεια το να μην παω σε μια κηδεία. “Δεν είναι θέμα των ιερέων να το σκεφτούν, ειναι θέμα της οικογένεια και του κοινωνικού περίγυρου”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ