Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 18:28

Φθιώτιδος: Η εθνική μας παλιγγενεσία δεν ήταν μία έκτακτη ιστορική στιγμή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Ταξιδεύουμε με προοπτική το αύριο, τιμούμε  το γεγονός της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, το οποίο δεν ήταν μία έκτακτη ιστορική στιγμή, αλλά ήταν το έπος ενός λαού,  ο οποίος με πίστη στο Χριστό,  με αγάπη για την Πατρίδα έγραψε με το αίμα του μία ένδοξη σελίδα στην ιστορία του σύγχρονου κόσμου».

Με αυτά τα λόγια ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμέων αναφερθηκε επετειακή εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως για τα διακόσια χρόνια από το 1821 με θέμα: «Η Μάχη του Μαρτίνου 29 Ιανουαρίου 1829».

Όπως τόνισε “Συνεχίζουμε και σήμερα το ταξίδι μας στην ιστορική μας μνήμη, στην ιστορική μας αυτογνωσία και στο ιστορικό μας μέλλον. Ένα ταξίδι που γίνεται με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 200 ετών από την Επανάσταση του 1821, ένα ταξίδι σε κάθε σπιθαμή της Φθιωτικής γης”, ενώ αναφερόμενος στη Μάχη του Μαρτίνου τόνισε ότι “Το όμορφο Μαρτίνο και η Μαρτιναίοι  δείχνουν το δρόμο προς το μέλλον. Η 29η Ιανουαρίου 1829 δεν αποτελεί μία χρονική στιγμή, ένα ορόσημο του παρελθόντος,  αλλά αποτελεί μία πυξίδα για το μέλλον”.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και σε συνδιοργάνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος με τον Δήμο Λοκρών, την κεντρική εισήγηση παρουσίασε η εκπαιδευτικός, συγγραφέας και ερευνήτρια Ιωάννα Μάστορα, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ ο ιστορικός, ερευνητής και συγγραφέας του πονήματος «Η Μάχη του Μαρτίνου 29 Ιανουαρίου 1829» κ. Νικόλαος Μπάτσος, με παραστατικό τρόπο ανέλυσε το χρονικό της Μάχης του Μαρτίνου, καθώς και την στρατηγική του σπουδαίου Οπλαρχηγού Βάσσου Μαυροβουνιώτη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ