Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022 | 0:03

Φθιώτιδος για εκδημία Λαγκαδά: «Να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πηγή θλίψης αλλά και κίνητρο προσευχής η εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Λαγκαδά, σημειώνει ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

“Να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι” αλλά και “να εντείνουμε την ενεργοποίηση της προσωπικής μας ευθύνης” τονίζει ο κ. Συμεών σε δήλωσή του στο LamiaReport για την ξαφνική εκδημία του μακαριστού Ιεράρχη.

Διαβάστε τη δήλωσή του μητροπολίτη Συμεών

«Η κοίμηση ενός νέου στην ηλικία, πλην ευπαθούς στην υγεία, φερέλπιδος αδελφού ιεράρχη, του Μητροπολίτου Λαγκαδά κυρού Ιωάννη, τον οποίο προσωπικά γνώριζα εδώ και 23 χρόνια, μας γεμίζει κατ’ άνθρωπον θλίψη, αλλά και δυναμώνει την καρδιά μας να προσευχηθεί για την ψυχή του.

Ο θάνατος του εν μέσω της δοκιμασίας της πανδημίας είναι μία ακόμη δυνατότητα για όλους μας να κατανοήσουμε ότι είμαστε όλοι ανεξαιρέτως θνητοί και ευάλωτοι και ότι θα πρέπει να εντείνουμε την ενεργοποίηση της προσωπικής μας ευθύνης, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, στις οποίες ανήκε και ο μακαριστός Ιεράρχης, παρά το νέον της ηλικίας του.

Οφείλουμε με αγάπη να προστατεύσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί το σύστημα υγείας της πατρίδας μας και κυρίως τους ευάλωτους αδελφούς μας».

*Στη φωτογραφία από το αρχείο της μητρόπολης Λαγκαδά, ο μητροπολίτης Φθιώτιδος με τον μακαριστό μητροπολίτη Λαγκαδά μετά το ιστορικό συλλείτουργο του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου Θεσσαλονίκης πέρσι τον Οκτώβριο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ