Το δικό του παράπονο προς τον “πολιτισμένο κόσμο” εξέφρασε σήμερα ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συεμών, με αφορμή το ισχυρό πλήγμα που δέχθηκε ο Χριστιανισμός μετά και την απόφαση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί,

Ο ιεραρχης της κεντρικής Ελλάδος τόνισε “Η Αγιά Σοφιά είναι μνημείο του ενωμένου και αδιαίρετου χριστιανισμού και του πολιτισμένου κόσμου. Διότι αν υπήρχαν πράγματι πολιτισμένοι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, σήμερα θα έπρεπε να είναι όλοι στους δρόμους”.

Πρόσθεσε πως “Είμαστε ικανοί να βγαίνουμε στους δρόμους να τα σπάμε, να τα καίμε, να κάνουμε παρελάσεις υπερηφάνειας ή για δήθεν διαφύλαξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με την περιφρούρηση κάθε εκκεντρικότητας και δείχνουμε πόσο άσχημα πορευόμαστε, όταν αυτά που αγγίζουν τις ρίζες του σύγχρονου δυτικού πολιτισμού αφήνουν ασυγκίνητη την Δύση και τον δυτικό χριστιανισμό”.

Μια μεγάλη διαφορά με τους γειτονές μας είναι ότι εμείς στην δική μας αρχιτεκτονική έχουμε μπαλκόνια, ενώ οι εξ’ ανατολών γειτονές μας που σήμερα βλασφημούν και ασεβούν και υβρίζουν τα ιερά και τα όσια του χριστιανισμού είναι καταδικασμένοι να χτίζουν και να κοιτάζουν μέσα στους βάλτους.

Ετικέτες: