Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 11:57

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΒΙΝΤΕΟ: Τα Μικρά και Μεγάλα Μηνύματα των εκλεγέντων Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Συνοδικό Μέγαρο – Αναστάσιος Βόπης Τα Μικρά και Μεγάλα Μηνύματα των εκλεγέντων Μητροπολιτών και Βοηθών Επισκόπων περιελάμβανε σήμερα η δεύτερη ημέρα των τακτικών εργασιών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη.

Λίγο νωρίτερα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Συνοδικό Μέγαρο, εξέλεξε τους υπόλοιπους τρεις βοηθούς επισκόπους με πρώτο τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως Γλυφάδας, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωΐνo, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Σταυροπηγίου με 56 ψήφους.

Δεύτερο βοηθό επίσκοπο η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Παρασκευάκο με 51 ψήφους, ο οποίος υπηρετεί στο Γραφείο Συντονισμού Υποθέσεων της Ιεράς Συνόδου, υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Καριουπόλεως.

Τελευταίο βοηθό επίσκοπο εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Μηλιώνη με 67 ψήφους, ο οποίος διακονεί επί 55 συναπτά έτη ως εφημέριος στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», υπό τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Φωτικής.

Να σημειωθεί, ότι στο τέλος των μηνυμάτων τελέστηκε δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη υπέρ αναπαύσεως των αδίκως θανατωθέντων αθώων θυμάτων του πολέμου στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη. 

Ακολουθούν φωτογραφικά στιγμιότυπα μέσα από το φακό του orthodoxia.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ