Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024 | 20:44

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη Ποταμό 

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή των Θεοφανείων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων σύμφωνα με το εκκλησιαστικό και καθεστωτικό τυπικό.

Την παραμονή της εορτής, στον μοναστηριακό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μετά του τέλους του όρθρου αναγνώστηκαν οι Μεγάλες Ώρες της εορτής των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεοφίλου και ακολούθησε η θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Προ της απολύσεως, τελέστηκε από τον κ. Θεόφιλο η τελετή του Μικρού Αγιασμού των Θεοφανείων, συμπροσευχομένων των αρχιερέων και λοιπών αγιοταφιτών και προσκυνητών. Ακολούθως, έλαβε χώρα η άνοδος στο Πατριαρχείο και ανεπέμφθη δέηση, ενώ αφίχθη η αρχιερατική συνοδεία υπό τον Αρχιεπίσκοπο Γεράσων κ. Θεοφάνη μετά την τελετή του αγιασμού στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου.

Έπειτα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναχώρησε για τον Ιορδάνη ποταμό διερχόμενος από την ιερά μονή του αγίου Προφήτου Ελισσαίου και από τη Νομαρχία Ιεριχούς. Αφού ενεδύθη τον μανδύα στην ιερά μονή του Τιμίου Προδρόμου με τη συνοδεία αρχιερέων και πολλών ιερέων αλλά και χιλιάδων προσκυνητών, κατήλθαν πεζοί στον Ιορδάνη ποταμό όπου τέλεσε τον αγιασμό του ύδατος, παρουσία και των μητροπολιτών Γλυφάδος κ. Αντωνίου και Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου.

Σήμερα το πρωί, ο κ. Θεόφιλος προεξήρχε της θείας λειτουργίας στον ναό της αναστάσεως, συλλειτουργούντων αρχιερέων και αγιοταφιτών πατέρων.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές εικόνες της εορτής των Θεοφανείων

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ