Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 11:08

ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η Αθήνα υποκλίνεται στην Παναγία Σουμελά που συνεορτάζει με τον Μυροβλύτη Άγιο Δημήτριο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αμπελόκηποι – Αναστάσιος Βόπης Με κάθε επισημότητα τελέστηκε σήμερα το πρωί η αρχιερατική θεία λειτουργία για την μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη ο οποίος φέτος συνεορτάζει μαζί με την εικόνα της Παναγίας Σουμελά η οποία βρίσκεται στον ομώνυμο ναό των Αμπελοκήπων.

Της θείας λειτουργίας προεξήρχε ο επίσκοπος Ευρίπου κ. Χρυσόστομος, ο οποίος πλαισιωνόταν από τον προϊστάμενο του ναού αρχιμανδρίτη Πλάτων Βακαλάκη και τους ιερείς του ναού.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο επίσκοπος Ευρίπου, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, μιλώντας τόσο για τον μυροβλύτη άγιο όσο και για το πρόσωπο της Παναγίας Σουμελά, ανέφερε πως «τα δυο αυτά μυστήρια που προσκυνούμε κ τιμούμε σήμερα μας οδηγούν στο άλλο μυστήριο της αγίας τράπεζας και της θείας ευχαριστίας», διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «η παναγία μας και ο άγιος Δημήτριος μας δείχνουν έναν δρόμο που είναι η οδός του Κυρίου και αυτή η οδός περνάει μέσα από αυτή την αθάνατη αγία τράπεζα».

Ακούστε ολόκληρη την ομιλία του επισκόπου Ευρίπου Χρυσοστόμου

Όπως τόνισε ο Θεοφιλέστατος ο άγιος Δημήτριος μας δείχνει ποιο είναι το πρότυπο του ανθρώπου. «Μας δείχνει πως πρέπει να γίνουμε και πως να είμαστε έναντι του Θεού, των συνανθρώπων και του κόσμου. Αυτό που μας λέει ο άγιος ουσιαστικά είναι αυτό που βίωσε και εκείνος. Δηλαδή, τίποτα να μην είναι ικανό να μας χωρίσει από την αγάπη του Θεού”, υπογράμμισε.

Να σημειωθεί, ότι εκατοντάδες είναι οι πιστοί που προσέρχονται με κατάνυξη και ευλάβεια από όλη την Αθήνα στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων προκειμένου να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Σουμελά και την εικόνα με τα λείψανα του αγίου Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ