Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:16

Φίλης: Η Εκκλησία έπρεπε να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στην επέκταση του εμβολιασμού και όχι απλά με γραφειοκρατικές εγκυκλίους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Την παρουσία και συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη χθεσινή συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου σχολίασε με μήνυμά του ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης. 

Ο πρώην υπουργός της αντιπολίτευσης αφού αρχικά χαρακτήρισε τη συνάντηση αυτή πράγματι «ιστορική» με την πιο αρνητική βέβαια έννοια του όρου στη συνέχεια ανέφερε πως “Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός πηγαίνει σε συνεδρίαση του εκκλησιαστικού οργάνου και μάλιστα αποδέχεται την εξαίρεση της Εκκλησίας από τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας”, για να προσθέσει λίγο μετά πως πρόκειται για συμβολισμό, “που αποκαλύπτει πως εννοούν και οι δυο πλευρές την περιβόητη διακήρυξη περί διακριτών ρόλων Εκκλησίας και Κράτους”.  

Όπως διευκρίνισε μάλιστα με την κίνησή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει επίσης πώς εννοεί ο ίδιος τον «φιλελευθερισμό» του. “Αναγνωρίζει στην Εκκλησία ρόλο υπεράνω των νόμων και υπεράνω του δημοσίου συμφέροντος, της προστασίας δηλαδή της δημόσιας υγείας. «Του τρέχει» σαν να λέμε, ο φιλελευθερισμός… «από τα ράσα», σημείωσε. 

Παράλληλά, τόνισε πως ο Πρωθυπουργός υποχρεώθηκε να παγώσει μετά τη γενική κατακραυγή, “τη μονιμοποίηση τεσσάρων χιλιάδων ιερέων που είχε υποσχεθεί προεκλογικά, όπως αποκάλυψε και ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών, επεσήμανε.

Κατακρίνοντας τη στάση της Εκκλησίας ως προς το θέμα του εμβολιασμού, ο τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να εξαπολύσει σφοδρή επίθεση προς αυτή λέγοντας πως “η Εκκλησία θα μπορούσε να παίξει πιο ουσιαστικό ρόλο στην επέκταση του εμβολιασμού. Όχι με γραφειοκρατικές εγκυκλίους για να φύγει η υποχρέωση αλλά με πράξεις και λόγους που στο τμήμα των πιστών που αντιστέκεται ακόμα μετράνε διαφορετικά”, συμπληρώνοντας συγχρόνως πως είχε τη δυνατότητα ως τώρα αλλά το απέφυγε. “Έμεινε το έργο ορφανό στους ώμους φωτισμένων ιεραρχών και κληρικών που ο αριθμός τους όμως είναι περιορισμένος”, υπογράμμισε. 

Όπως υποστήριξε ωστόσο κλείνοντας, το σήμα που εξέπεμψε η συνάντηση αυτή είναι ακριβώς στην αντίθετη κατεύθυνση. “Η συνέχιση της εξαίρεσης των ναών από τους υγειονομικούς κανόνες ενισχύει καίρια τις λανθασμένες αντιλήψεις τη στιγμή που η χώρα μας σπάει το ένα θλιβερό ρεκόρ μετά το άλλο, σκαρφαλώνοντας τις τελευταίες εβδομάδες στην κορυφή της Δυτικής Ευρώπης σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκους”, κατέληξε κ. Φίλης. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ