Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 23:41

ΦΑΝΑΡΙ: Τίμησαν τους μακαριστούς ιεράρχες του Θρόνου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Την μνήμη αειμνήστων αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, που έφυγαν την τελευταία τριετία, τίμησαν σήμερα το πρωί στο Φανάρι.

Στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του μητροπολίτη Φιλαδελφείας κ. Μελίτωνα και συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Προύσης κ. Ιωακείμ, κατά την οποία τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αρχιερέων του Οικουμενικού Θρόνου, Πριγκηποννήσων Ιακώβου, Πέργης Ευαγγέλου, Κατάνης Ιακώβου, Θεοδωρουπόλεως Γερμανού, Σισανίου και Σιατίστης Παύλου, Αυστραλίας Στυλιανού, Κλαυδιουπόλεως Μιχαήλ, Τυρολόης και Σερεντίου Παντελεήμονος, Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου Ιεροθέου, πρώην Θυατείρων και Μ. Βρεταννίας Γρηγορίου, Ανδίδων Χριστοφόρου, Ιταλίας και Μελίτης Γενναδίου, πρώην Πιττσβούργου Μαξίμου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννου, Καστορίας Σεραφείμ, Πολυανής και Κιλκισίου Εμμανουήλ και Νικαίας Κωνσταντίνου.

Στη συνέχεια παρετέθη δεξίωση στην Αίθουσα Ακροάσεων του Ευγενιδείου Μεγάρου, κατά την οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μίλησε για την προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία των μακαριστών αρχιερέων, οι οποίοι διακόνησαν στις αγιασμένες αυλές του Φαναρίου και σε διάφορες Επαρχίες του Οικουμενικού Θρόνου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ