Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 | 20:19

Η Ευρωβουλευτής και Συμπρόεδρος του COVAX Χρυσούλα Ζαχαροπούλου στον Οικουμενικό Πατιράρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Συνάντηση με την Ευρωβουλευτή και Συμπρόεδρο του Συμβουλίου των Μετόχων του Μηχανισμού Covax, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, είχε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Κύριο αντικείμενο της συζήτησής τους αποτέλεσε ο μηχανισμός για την ισότιμη πρόσβαση στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 πολιτών από πτωχές κυρίως χώρες του πλανήτη. Η κ. Ζαχαροπούλου εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα ήταν χρήσιμη μία κοινή έκκληση εκ μέρους του Παναγιωτάτου, του Πάπα Φραγκίσκου και των λοιπών θρησκευτικών ηγετών προς τους Αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών G-20 προς ευαισθητοποίησή τους. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης από την πλευρά του σημείωσε πως κάτι αντίστοιχο έχει πράξει ήδη με τη δήλωσή του που κεντρικό άξονα είχε το μήνυμα «κανείς δεν είναι ασφαλής μέχρις ότου όλοι είμαστε ασφαλείς», ενώ συνεχάρη και την Ευρωβουλευτή για αυτή την πρωτοβουλία.

Παρών στη συνάντησή ήταν επίσης ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Ιερά Μνημόσυνα για τους αειμνήστους Μητροπολίτες Πέργης και Συνάδων

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρέστη συμπροσευχόμενος στον πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό κατά το τριετές και το τεσσαρακονθήμερο, αντίστοιχα, Μνημόσυνο των αειμνήστων Μητροπολιτών Πέργης κυρού Ευαγγέλου και Συνάδων κυρού Διονυσίου.

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προέστη ο μητροπολίτης Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, με συλλειτουργούς τους μητροπολίτες Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίο και Κυδωνιών κ. Αθηναγόρα, ενώ επίσης συμπροσευχομενοι παρέστησαν οι μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Μπουένος Άιρες κ. Ιωσήφ, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι επίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός και Τράλλεων κ. Βενιαμίν, Άρχοντες του Οικουμενικού Θρόνου και πιστοί από την Πόλη.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δεξίωση, κατά την οποία ο Πατριάρχης αναφέρθηκε στην προσωπικότητα και την προσφορά των δύο μακαριστών Αρχιερέων του Θρόνου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, ο Παναγιώτατος, με αφορμή την εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, μετέβη στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής Βαλουκλή, όπου στον τάφο του προκατόχου του, μακαριστού Πατριάρχου Κωνσταντίνου ΣT’, τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Υπενθυμίζεται ότι ο αοίδιμος Πατριάρχης Κωνσταντίνος παρέμεινε στον Πατριαρχικό Θρόνο μόλις για σαράντα τρεις ημέρες, το 1924-1925, πριν θεωρηθεί ανταλλάξιμος και αναγκασθεί να εγκαταλείψει την Πόλη για να εγκατασταθεί τελικώς, μέχρι το τέλος του βίου του, στη Ν. Φιλαδέλφεια Αθηνών.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ