Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 12:07

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

ΕΥΓΕΝΙΟΣ: Υποβάλλω τη βαθύτατη αφοσίωσή μου προς το πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με έκδηλη την συγκίνηση στο πρόσωπο του ο νέος Αρχιεπίσκοπος της Κρήτης Ευγένιος προχώρησε στις πρώτες του δηλώσεις ως επικεφαλής της Εκκλησίας του νησιού.

Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Αρχιεπισκοπή Κρήτης, ο κ. Ευγένιος αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα που τον ανέδειξε Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κρήτης, τονίζοντας. “Με βαθιά συγκίνηση άκουσα το άγγελμα της εκλογής μου στην θέση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου μας και Πατριάρχου μας Βαρθολομαίου”.

Πρόσθεσε δε “υποβάλλω την βαθύτατη αφοσίωση μου προς το πρόσωπο του και στην μητέρα μας Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία, την οποία η Εκκλησία της Κρήτης έχει το προνόμιο να έχει την κανονική της αναφορά. Δοξάζω τον Θεό για ό,τι έχει συμβεί μέχρι τώρα στην ζωή μου. Μια ζωή που αφιέρωσα με όλη μου την δύναμη της ψυχής και που Εκείνος την οδηγεί όπου θέλει, όποτε θέλει και όπως κρίνει”, κατέληξε ο κ Ευγένιος.

Ωστόσο, για την Κωνσταντινούπολη αναχώρησε απόψε, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, προκειμένου να επισκεφθεί το Φανάρι και να δώσει το μικρό και το μεγάλο μήνυμα για την εκλογή του.

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου τον περίμεναν, δεκάδες ιερείς της Αρχιεπισκοπής, καθώς και ο επίσκοπος Κνωσού.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Ευγένιος, πριν αναχωρήσει για το Φανάρι, θέλησε να συναντήσει τον πρώην Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δυο τους είχαν μια σύντομη συζήτηση, ενώ παράλληλα ο νέος Αρχιεπίσκοπος, πήρε την ευλογία του προκατόχου του, για το έργο που έχει μπροστά του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ