Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 3:49

ΜΗΝΥΜΑ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΚΡΗΤΗΣ

Ευγένιος: Η Εκκλησία δεν χρειάζεται αυτοπροβολή – Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στους ανθρώπους

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Θα προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας τα λυπηρά και κοιτάζοντας το αύριο για το καλό του τόπου μας και του λαού μας», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Ευγένιος στην πρώτη του συνέντευξη μετά την εκλογή του.

Όπως σημείωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος, μιλώντας στο ράδιο team του Ρεθύμνου, στόχος του είναι να διακονήσει την ενότητα των ανθρώπων, με ό,τι κόστος και αν έχει όλο αυτό. «Με ενδιαφέρει να γίνεται το έργο της Εκκλησίας και να κάνουμε την αποστολή μας ήσυχα, απλά, όμορφα και ταπεινά», τόνισε.

Κατά την άποψή του μάλιστα, η Εκκλησία δεν υπάρχει για να κάνει θεαματικά έργα. «Η Εκκλησία δεν χρειάζεται αυτοπροβολή και όλα αυτά τα οποία με πολύ κοσμικό τρόπο εμφανίζονται, για να δείξουμε ότι είμαστε κάποιοι και κάνουμε κάτι. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στους ανθρώπους, όπως ήμασταν και μέχρι τώρα», υπογράμμισε.

Κάνοντας μια σύντομη αναδρομή στα δώδεκα χρόνια της ποιμαντορίας του στη μητρόπολη Ρεθύμνου, ο κ. Ευγένιος επεσήμανε πως «η αγάπη δεν έχει τόπους, αποστάσεις και όρια και δεν βάζει όρους φυσικά».

Πρόσθεσε δε με νόημα πως, «είμαι ευγνώμων στην συναντίληψη κάποιων ανθρώπων, που ερχόταν κοντά μου σε δύσκολες ώρες και στιγμές και με πολλή αγάπη και στοργή, έβλεπα πάντα τις αρνητικές εκδηλώσεις κάποιων ανθρώπων, από τους οποίους περίμενα πάντα την επιστροφή τους και την κατανόηση. Μπορεί πολλές φορές αυτό να μην έγινε πραγματικότητα, αλλά δεν πειράζει όμως, ας είναι όλοι καλά», κατέληξε ο κ. Ευγένιος.

Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ