Ευχές για την εορτή των Χριστουγέννων αντάλλαξαν μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος της Πόλης Ekrem İmamoğlu και ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συμμετείχε χθες, παραμονή της εορτής των Χριστουγέννων, σε τηλεδιάσκεψη, με πρωτοβουλία του επί κεφαλής του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης, Ekrem İmamoğlu, κατά την οποία ο Δήμαρχος απηύθυνε εόρτιες ευχές προς τους ηγέτες των Χριστιανικών Κοινοτήτων της Πόλης.

Ο Δήμαρχος κ. İmamoğlu εξέφρασε την χαρά του για την πραγματοποίηση της τηλεδιάσκεψης, καθώς, “η πανδημία στερεί από όλους την εκ του σύνεγγυς επικοινωνία”, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Ο κ. Ιμάμογλου ευχήθηκε αυτή η δύσκολη περίοδος που σημάδεψε το 2020 σύντομα να ξεπεραστεί για το καλό των κατοίκων της Πόλης, της χώρας και όλης της ανθρωπότητας, και εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του προς τους επικεφαλής και τα μέλη των Χριστιανικών Κοινοτήτων για την εορτή των Χριστουγέννων, αλλά και για το νέο έτος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, λαμβάνοντας πρώτος τον λόγο, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρωτοβουλία της επικοινωνίας αυτής, για τις ευχές του και για το συνεχές ενδιαφέρον του για τα ζητήματα των Χριστιανικών Κοινοτήτων. Υπενθύμισε ότι οι Χριστιανοί στην Πόλη είναι γέννημα-θρέμμα του τόπου αυτού και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο κ. İmamoğlu δεν τους ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους δημότες του. Τον ευχαρίστησε μάλιστα για το βιβλίο που εκδόθηκε με πρωτοβουλία του Μητροπολιτικού Δήμου, με τίτλο “Τα χρώματα της Πόλεως”, και είναι αφιερωμένο στις μη μουσουλμανικές Κοινότητές της. Επίσης, τον ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για το έμπρακτο ενδιαφέρον που επέδειξε για το Ορφανοτροφείο της Πριγκήπου, καθώς και για την επίσκεψη που πραγματοποίησε σε αυτό.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων, ευχήθηκε υγεία και δύναμη σε όλους, καθώς και μία δημιουργική νέα χρονιά, κατά την οποία να αντιμετωπιστεί η πανδημία του Κορωνοϊού.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: