Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:31

Ο ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ

Εξελέγη νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον εως σήμερα πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Κιαμέτη, εξέλεξε πριν από λίγο με 60 ψήφους νέο μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μετά την ολοκλήρωση των δυο ψηφοφοριών η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας θα καλέσει τους δυο εκλεγμένους μητροπολίτες για το καθιερωμένο “μικρό μήνυμα”.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΓΑ ΜΗΝΥΜΑ

Αύριο η Ι.Σ.Ι θα ολοκληρώσει τις εργασίες της με την εκλογή νέων μητροπολιτών για τις Μητροπόλεις, Δράμας και Ηλείας.

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Αιτωλίας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών ενώ θα προηγηθεί το Σάββατο αυτή του νέου μητροπολίτη Γόρτυνος Νικηφόρου.

Ο νέος μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Δαμασκηνός Κιαμέτης γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά και κατάγεται από την Σάμο.

Έλαβε το Πτυχίο του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1997.

Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός και χειροτονήθηκε διάκονος υπό του Μακαριστού Μητροπολίτου Πειραιώς κυρού Καλλινίκου.

Τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης έλαβε τον Ιούνιο του 2002 υπό του Γέροντός του, Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο ακολούθησε άμα τη ενθρονίσει του στο Βόλο. Εκεί χρημάτισε Αρχιδιάκονος και Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου (1998 – 2003), Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος (2003-2006) και έπειτα Πρωτοσύγκελλος (2006 μέχρι σήμερα).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ