Κυριακή 11 Ιουνίου 2023 | 4:21

Εξελέγη νέα ηγουμένη στη μονή Τιμίου Σταυρού Κορινθίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Η Μοναχή Ιλαρία (κατά κόσμον Δήμητρα) Αλεξ. Κοσμοπούλου εξελέγη σήμερα νέα ηγουμένη στη μονή Τιμίου Σταυρού, Μαψού Κορινθίας.

Η νέα ηγουμένη διαδέχεται την γερόντισσα Μεθοδία η οποία εκοιμήθη στις 3 Οκτωβρίου μετά από πολυήμερη νοσηλεία χτυπημένη από τον Covid-19.

Η ηγουμένη Ιλαρία εγεννήθη στην Αθήνα το 1967 από γονείς ευσεβείς. Είναι το 1ο εκ των 2 παιδιών της οικογενείας και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ο πατέρας της Αλέξανδρος Β. Κοσμόπουλος ήταν Θεολόγος, Φιλόλογος και Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών. Η μητέρα της ήταν δασκάλα.

Η ίδια είναι απόφοιτος του Πειραματικού Σχολείου Πανεπιστημίου Πατρών, και πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Ε.Κ.Π.Α. Έλαβε υποτροφία για την παρακολούθηση μεταπτυχιακού επιπέδου σπουδών στη Γαλλία με θέμα: Πρόληψη και καταπολέμηση του Λειτουργικού Αναλφαβητισμού στο Τμήμα Sciences de l’ Education de l’ Université de Toulouse ΙΙ (Le Mirail). Εργάσθηκε για ένα χρόνο στην Ιδιωτική Εκπαίδευση ως δασκάλα στα εκπαιδευτήρια «Ι. Μ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ».

Την 1-8-1992 αφιερώνεται ολοκληρωτικά στο Θεό βάζοντας «μετάνοια» ως δόκιμη στο Ιερό Ησυχαστήριο Τιμίου Σταυρού υπό την καθοδήγηση της Γερόντισσας Μεθοδίας. Στις 24-2-1996 ετελέσθη η κουρά της εις Ρασοφόρον Μοναχήν. Την 2αν Μαΐου 2010 ετελέσθη υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου η κουρά της εις Μεγαλόσχημον Μοναχήν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ