Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:31

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΑΠΘ

Έβδομη ετήσια διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης διοργανώνει την Ζ΄ Ετήσια Διάλεξη «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 18:00 το απόγευμα, στο Γ΄ Αμφιθέατρο της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Για τη διάλεξη έχει προσκληθεί ο κ. Basilius Jacobus Groen, Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Γκρατς, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα, «Οι λαϊκές αντιλήψεις περί του ευχελαίου και η σχετική λειτουργική πράξη στον Ελλαδικό χώρο».

Στο πλαίσιο της επετειακής διάλεξης «εις μνήμην Ιωάννου Μ. Φουντούλη» προσκαλούνται επιφανείς προσωπικότητες της λειτουργικής επιστήμης και του εκκλησιαστικού χώρου, για να αναπτύξουν θέματα που σχετίζονται με τα γνωστικά αντικείμενα του Εργαστηρίου Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού.

Βασική θεματολογία των διαλέξεων αφορά κυρίως στη ζωή και τις διάφορες πτυχές του πολυσχιδούς επιστημονικού, συγγραφικού και ερευνητικού έργου του τιμωμένου Καθηγητή. Η διάλεξη πραγματοποιείται ετησίως κατά τον μήνα Ιανουάριο ή Φεβρουάριο, δηλαδή σε χρονική εγγύτητα με την ημέρα εκδημίας του μακαριστού Καθηγητή (24 Ιανουαρίου 2007).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Εργαστήριο Λειτουργικών Μελετών του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση elm@past.auth.gr. Διαδικτυακή προβολή της διάλεξης εδώ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ