Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 8:26

Ευθύνες στον Υπ. Παιδείας για την ακυβερνησία του ΠΙΙΕΤ επιρρίπτει ο Α. Λοβέρδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ευθύνες στον Υπουργό Παιδείας για την ακυβερνησία στην οποία έχει περιέλθει το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελίστριας Τήνου, ύστερα από πρόσφατη νομοθετική τροπολογία, και τις επακόλουθες συνέπειες για το πλήθος των προσκυνητών που αναμένονται το καλοκαίρι επιρρίπτει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε ερώτηση που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή προς τον Υπ. Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει ότι «χάρη στο νόμο που φέρει την υπογραφή σας, φέτος κινδυνεύουν οι προσκυνητές να βρουν κλειστές τις πόρτες του Ιερού Ναού. Η ευθύνη για τα δυσμενή αποτελέσματα εις βάρος της Τήνου και του ΠΙΙΕΤ βαρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ».

Σύμφωνα με τη νομοθετική τροπολογία που προωθήθηκε από τους βουλευτές Κυκλάδων από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΟΤΑΜΙ και ψηφίσθηκε ως άρθρο 48 του ν. 4521/2018, το ΠΙΙΕΤ «εγκαταλείπεται στην τύχη του», αναφέρει ο κ. Λοβέρδος. Η παράγραφος 4 του συγκεκριμένου άρθρου προβλέπει ότι η θητεία όλων των μελών της καθαιρεθείσας Διοικούσας Επιτροπής, που είχε εκλεγεί δημοκρατικά, έληξε στις 30 Ιουνίου 2018 και η νέα Διοικούσα Επιτροπή θα αναλάβει καθήκοντα στις 30 Οκτωβρίου 2018.

Έτσι, για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το 1823 το ΠΙΙΕΤ μένει ακυβέρνητο για τέσσερις μήνες. Κατά τους μήνες αυτούς υπάρχουν δύο πολύ σημαντικές γιορτές για το νησί της Τήνου (το όραμα της Οσίας Πελαγίας στις 23 Ιουλίου και η Κοίμηση της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου) στις οποίες επισκέπτονται το νησί και το ΠΙΙΕΤ χιλιάδες προσκυνητές.

Στην ερώτησή του, ακόμη, ο κ. Λοβέρδος κατηγορεί τον κ. Γαβρόγλου ότι αφήνει έξω από τη διοίκηση ενός ναού την ίδια την Εκκλησία. Συγκεκριμένα αναφέρει «με την τροπολογία σας όχι μόνο παραδώσατε το Ιερό Ίδρυμα της Τήνου στον Δήμαρχο Τήνου πετώντας έξω την Εκκλησία από τη διοίκηση ενός Ιερού Ναού αλλά και δώσατε το δικαίωμα στον Δήμαρχο να επιχειρεί να διοικήσει ένα Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου μέσω γνωμοδοτήσεων από ιδιώτες νομικούς».

Κλείνοντας, ζητά από τον Υπουργό Παιδείας «να κατανοήσει το μέγεθος του λάθους του και να το διορθώσει», επαναφέροντας το ΠΙΙΕΤ στην ομαλότητα.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης που υπέβαλε στη Βουλή προς τον Υπ. Παιδείας ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ