Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023 | 12:04

ΤΟ ΥΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΗΣ

Έτοιμη να θέσει εκτός νόμου την Εκκλησία του Ονούφριου η ουκρανική Βουλή

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να τεθεί εκτός νόμου είναι πλέον η υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο ρωσική Εκκλησία στην Ουκρανία που σε καθημερινή βάση εισπράττει την οργή όλο και περισσότερων κατοίκων της χώρας παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και δηλώσεις του μητροπολίτη Ονούφριου κατά της ρωσικής εισβολής.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει νομοσχέδιο το οποίο έχει κατατεθεί στην ουκρανική Βουλή, πρόθεση της κυβέρνησης είναι, εκτός από την άρση κάθε νομικής προστασίας προς την ρωσική Εκκλησία, η δήμευση της περιουσίας της.  

Εφόσον δηλαδή το νομοσχέδιο περάσει και ψηφιστεί από την ουκρανική Βουλή, η εκεί ρωσική Εκκλησία που τελεί υπό τον μητροπολίτη Ονούφριο θα χαρακτηριστεί «εκτός νόμου»  οργανισμός, η περιουσία της θα περιέλθει στο κράτος ενώ οι κληρικοί θα πρέπει εντός διαστήματος δυο εβδομάδων να επιλέξουν σε πια από τις υπάρχουσες αναγνωρισμένες εκκλησιαστικές δομές θα θελήσουν να υπαχθούν.

Ήδη το νομοσχέδιο έχει περάσει από τις σχετικές κοινοβουλευτικές επιτροπές, και αυτό το οποίο αναμένεται είναι να ορισθεί η ημερομηνία κατά την οποία το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην ολομέλεια προς συζήτηση.

Πρόκειται για μια ιστορική εξέλιξη για τα δεδομένα της ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουκρανία και την ευρύτερη περιοχή αλλά και για μια ακόμη ιστορική ευκαιρία για το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να στηρίξει την εκεί αυτοκέφαλη Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ