Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 | 20:21

Ετήσιο μνημόσυνο Μητροπολίτη Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου στο Φανάρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος παρέστη συμπροσευχόμενος στην αρχιερατική θεία λειτουργία που τελέστηκε το Σάββατο, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Σηλυβρίας κ. Μαξίμου και με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέα και Σελευκείας κ. Θεοδώρου, κατά την οποία τελέστηκε το ετήσιο ιερό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου κυρού Ιωάννου. 

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, και Μεξικού κ. Ιάκωβος, και Θεοφιλ. Τράλλεων κ. Βενιαμίν, ο Εντιμολ. Άρχων της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Κωνσταντίνος Δεληκωσταντής, Διευθυντής του Α’ Πατριαρχικού Γραφείου, εκ προσώπου του Δ.Σ. της Αδελφότητας Οφφικιαλίων “Παναγία η Παμμακάριστος”,  ο Ελλογιμ. Καθηγητής κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδης, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, και πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό. 

Στη συνέχεια εδόθη επιμνημόσυνος δεξίωση, κατά την οποία ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην πολυσήμαντη και ανεκτίμητη προσφορά του μακαριστού Ιεράρχου του Θρόνου, προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, αλλά και προς τα θεολογικά γράμματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, ο Περγάμου Ιωάννης ήταν “πολύτιμος θεολογικός βραχίων της Μητρός Εκκλησίας” και “η θεολογική προσφορά του ήταν μοναδική”. Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε ότι τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί, στο Φανάρι, Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στη διακονία και το θεολογικό έργο του μακαριστού Μητροπολίτου Γέροντος Περγάμου Ιωάννου (Ζηζιούλα). 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Εσπερινό, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ