Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:34

ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΘΗΚΑΝ ΟΚΤΩ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Εθνική συνάντηση διδασκάλων ορθοδόξου χριστιανικής αγωγής στο Σύδνεϋ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πρωτοβουλία και με την ευλογία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Μακαρίου κατά το διήμερο 12-13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Θεολογικής Σχολής του Αποστόλου Ανδρέου στο Σύδνεϋ η Εθνική Συνάντηση Διδασκάλων Ορθοδόξου Χριστιανικής Αγωγής.

Στη Συνάντηση εκπροσωπήθηκαν οκτώ ελληνορθόδοξα σχολεία από όλη την Αυστραλία. Παρέστησαν, οι Διευθυντές των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί με αντικείμενο τη θρησκευτική εκπαίδευση, καθώς και οι κληρικοί των αντίστοιχων Ενοριών.

Τη Δευτέρα, πρώτη ημέρα της sυναντήσεως τελέστηκε aγιασμός από τον επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, ο οποίος προήδρευσε στις εργασίες της, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Χριστοφόρο Κρικέλη. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όπου καθένας εξ αυτών μοιράστηκε εμπειρίες σχετικά με τους τρόπους μετάδοσης της χριστιανικής διδασκαλίας και του ορθοδόξου χριστιανικού ήθους στους μαθητές. Παράλληλα, παρατέθηκαν παραδείγματα από τις επιτυχίες και τις προκλήσεις των μεθόδων που ακολουθήθηκαν.

Την Τρίτη, οι εκπαιδευτικοί χωρισμένοι σε ομάδες ανά τάξη διδασκαλίας συμμετείχαν σε εργαστήρια όπου αντάλλαξαν απόψεις και καλές πρακτικές με σκοπό τη διαμόρφωση ενός εθνικού πλαισίου που δύναται να υιοθετηθεί ως κοινό πρόγραμμα σπουδών σε όλα τα ελληνορθόδοξα σχολεία. Απαύγασμα των συζητήσεων που διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια της διήμερης συναντήσεως, είναι ότι τα σχολεία της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας διαθέτουν πολλές δυνατότητες ενίσχυσης και περαιτέρω προόδου μέσα από τη στενή μεταξύ τους συνεργασία, καθώς και ότι η ορθόδοξη χριστιανική διδασκαλία εμπλουτίζει και αναζωογονεί την διδακτική και μαθησιακή εμπειρία σε κάθε πτυχή της σχολικής ζωής

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ