Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 23:07

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ

Εθιμοτυπικές συναντήσεις είχε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ασημίνα Γκάγκα όπου συζήτησαν διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

«Συζητήσαμε με τον Μακαριώτατο για τα θέματα υγείας και την σχέση Ελληνικού Δημοσίου και Εκκλησίας. Η Εκκλησία εξάλλου πάντοτε είναι αρωγός στα θέματα αυτά και στο Ελληνικό Δημόσιο», τόνισε αμέσως μετά η αναπληρώτρια υπουργός.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση με την κα Γκάγκα και σημείωσε ότι, «συμφωνήσαμε ότι πρέπει να συνεργαστούμε ο καθένας με τον δικό του τρόπο ώστε να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε για το καλύτερο του λαού», επεσήμανε.

Ωστόσο, επίσκεψη από μαθητές και μαθήτριες από το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας δέχτηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, συνοδευόμενοι από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, τον Διευθυντή του Σχολείου και εκπαιδευτικούς.

Ο Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή και την συνάντηση τονίζοντας πως είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Σχολείου που γίνεται δεκτό από τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κατόπιν, ο πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου μαθητής της Γ´ Λυκείου Γιώργος Κατσαντώνης, εκπροσωπώντας όλους τους μαθητές εξέφρασε την χαρά και την συγκίνηση για την συνάντηση αυτή και κάλεσε τον Μακαριώτατο να εύχεται υπέρ του σχολείου.

Από την πλευρά του και ο μητροπολίτης Φθιώτιδος εξέφρασε την χαρά του που το σχολείο επισκέφθηκε την Αρχιεπισκοπή και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Μακαριώτατο. Μίλησε για τους μαθητές τονίζοντας πως «έχουν την επιθυμία να πάρουν μία ορθόδοξη εκπαίδευση και να μαθητεύσουν στον ορθόδοξο εκκλησιαστικό πολιτισμό, που είναι ο πολιτισμός της προσφοράς, της επικοινωνίας, της μοιρασιάς, του ενδιαφέροντος για τον άλλον άνθρωπο, της συνεργασίας και της συλλογικότητας». Ευχαρίστησε επίσης τους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν σε αυτήν την τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη, καθώς και για την άριστη συνεργασία που έχουν.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Φθιώτιδος, τον Διευθυντή του Σχολείου και τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλα τα παιδιά για την επίσκεψη η οποία όπως δήλωσε του προκάλεσε ιδιαίτερη χαρά. Αναφέρθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του σχολείου αλλά και στην σημαντική προσφορά του στην εκπαίδευση τονίζοντας ότι προσφέρει γερά θεμέλια. Κάλεσε δε τους μαθητές και τις μαθήτριες να είναι πιστοί στα καθήκοντά τους, να είναι επιμελείς στα μαθήματά τους και να διαβάζουν όσο το δυνατόν περισσότερα βιβλία όχι μόνο θρησκευτικά, αλλά και όποια βιβλία τους προτείνουν οι καθηγητές τους.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησαν επίσης σήμερα το πρωί στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών η Πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα κα Hermine Poppeller. Κατόπιν, τον κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε ο Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Μανώλης Χριστοδουλάκης, ενώ αμέσως μετά η Συμπρόεδρος των Οικολόγων Πρασίνων κα Αικατερίνη Ανδρικοπούλου-Σακοράφα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ