Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 | 6:16

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΡΙΑΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ

Εσπερίδα τιμής και μνήμης για τον μακαριστό μητροπολίτη Ρεθύμνης Τίτο Συλλιγαρδάκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Εσπερίδα τιμής και μνήμης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας «Θεομήτωρ» της μητροπόλεως Ρεθύμνης για τη συμπλήρωση τριάντα πεντε ετών από της εις Κύριον εκδημία του μακαριστού μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κυρού Τίτου Συλλιγαρδάκη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Προ της εσπερίδας, τελέσθηκε επί του τάφου του μακαριστού μητροπολίτη κυρού Τίτου που βρίσκεται στον προαύλειο χώρο του ναού του Αγίου Παντελεήμονος του επισκοπείου, αρχιερατικό τρισάγιο από τον μητροπολίτη Ρεθύμνης κ. Πρόδρομο, συμπροσευχομένων του μητροπολίτη Λάμπης κ. Ειρηναίου και πλήθους Καθηγουμένων και Κληρικών της μητροπόλεώς και άλλων εκκλησιαστικών επαρχιών της Εκκλησίας Κρήτης.

Κατά την εσπερίδα την οποία συντόνισε ο κ. Μάνος Γοργοράπτης, πτ. Θεολογίας, Ερευνητής-Συγγραφέας, μίλησαν οι εκλεκτοί ομιλητές ο Πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Καμηλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου πόλεως Ρεθύμνης με θέμα, «Ο Μητροπολίτης κυρός Τίτος ως μυσταγωγός και ποιμενάρχης των Ρεθυμνίων», ο κ. Μανούσος Κλάδος, Δημοσιογράφος με θέμα, «”Τελειωθείς εν ολίγω, επλήρωσε χρόνους μακρούς”. Πτυχές από τη ζωή και το έργο του Μητροπολίτου Τίτου Συλλιγαρδάκη», ο κ. Κωστής Ηλ. Παπαδάκης, Φιλόλογος-Θεολόγος-Συγγραφέας με θέμα, «Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Τίτος Συλλιγαρδάκης μέσα από εγκυκλίους του της δεκαετίας του 1970» και ο Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Νικηφόρος, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης με θέμα, «Παρά τους πόδας Τίτου Αρχιερέως».

Στο τέλος της εσπερίδας εκ μέρους των κατά σάρκα οικείων του αοιδίμου Μητροπολίτου κυρού Τίτου μίλησε ο κ. Δημήτριος Κριτσωτάκης, ανηψιός του αειμνήστου ιεράρχη εκ της μακαριστής αδελφής του Βασιλείας, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της οικογένειας για την τιμή προς τον αοίδιμο οικογενή τους κυρό Τίτο, ο οποίος προσέφερε τόσα στην Εκκλησία.

Την εκδήλωση κατέκλεισε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Πρόδρομος με λόγους ευγνωμοσύνης και τιμής προς το πρόσωπο του αοιδίμου προκατόχου του μητροπολίτη κυρού Τίτου, ο οποίος παρά την παρέλευση τριάντα πέντε ετών από της εκδημίας του παραμένει «αεί ζων» στις συνειδήσεις και στα βιώματα των ανθρώπων.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε προς όλους ως ευλογία το εγκόλπιο Ημερολόγιο της μητροπόλεως για το έτος 2023, το οποίο είναι αφιερωμένο στην μνήμη της μακαριστής Γερόντισσας Πανσέμνης, Κτιτορίσσης και πρώτης Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Σωτήρος Χριστού Κουμπέ της πόλεως Ρεθύμνης.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ