Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 19:32

Εσπερίδα στην Ευαγγελίστρια Περιστερίου με θέμα : «ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Μια πολύ όμορφη και ουσιαστική βραδιά πραγματοποιήθηκε απόψε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου. Ο ναός σε συνεργασία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Η Επιστήμη του Στρες & η Προαγωγή της Υγείας» της Ιατρικής Σχολής, οργάνωσαν διάλεξη με Θέμα: «ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ».

Στην διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Περιστερίου, μίλησαν Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Νευρολόγος Αρτέμιος Αρτεμιάδης που έκανε εισαγωγή στη φυσιολογία του στρες, ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Παπακωνσταντίνου που αναφέρθηκε στο στρες ανάμεσα στα ζευγάρια, ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Περιστερίου και Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος έκανε αναφορά στην διαχείριση του στρες και τις επιπτώσεις που έχει στην πνευματικότητα.

Μάλιστα τόνισε πως “η ορθόδοξη πνευματικότητα δίνει τον τρόπο, το μέσον, τη δυνατότητα στον άνθρωπο να ξεφύγει από κάθε καταπιεστικό συναίσθημα, είτε αυτό προέρχεται από αίτια του κοινωνικού και οικονομικού περιβάλλοντος, είτε από τη δυσχέρεια της επικοινωνίας με το στενό ή το ευρύτερο περιβάλλον, είτε με συγκεκριμένο πρόσωπο. Η πνευματικοτητα έχει χαρακτήρα οντολογικό. Αγκαλιάζει όλο τον άνθρωπο και δεν αφήνει τίποτα έξω από την πορεία του προς τον Θεό”.

Την βραδιά έκλεισε η Καθηγήτρια Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας Χριστίνα Δαρβίρη με την διάλεξη «ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ-Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»,τόνιζοντας ότι η πνευματική στάση ζωής και η μνήμη θανάτου επηρεάζουν το στρες και την ψυχολογική κατάσταση του ανθρώπου.

Η βραδιά έκλεισε με τον Μητροπολίτη Περιστερίου να ευχαριστεί τους ομιλητές για τις εμπεριστατωμένες παρουσιάσεις, ενώ στον κάθε εισηγητή προσφέρθηκε εκ μέρος του ναού, ένα αντίγραφο της εφεστίου εικόνας Παναγίας “Μήτηρ Θεού” που φυλάσσεται στο ναό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Μητροπολίτες του Πατριρχείου Αλεξανδρείας, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος και Πτολεμαϊδος Εμμανουήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ