Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 | 1:32

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ

Ερντογάν για Αγία Σοφία: “Με τη μετατροπή της σε τζαμί δείξαμε στον κόσμο την πολιτική και οικονομική ανεξαρτησία μας” (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στο θέμα της Αγίας Σοφίας επανήλθε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος της Τουρκίας παρουσιάζοντας τη μετατροπή της σε τζαμί ως το μεγαλύτερο επίτευγμά του.

«Εμείς βάλαμε την υπογραφή για να ανοίξει η Αγιά Σοφιά ως τζαμί. Μετά από 86 χρόνια νοσταλγίας, επέστρεψε στην πραγματική της εικόνα και πάντα σύμφωνα με τη διαθήκη του Μωάμεθ του Πορθητή. Αυτό το βλέπω πως μια ενέργεια που έσπασε τα δεσμά που είχε ο λαός μας και τα έκανε κομμάτια», σημείωσε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, επεσήμανε πως «η Αγιά Σοφιά είναι κληρονομιά της άλωσης. Αυτήν την επαναφέραμε με τις προσευχές του Μωάμεθ και τους ήχους των ιμάμηδων. Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία σε παγκόσμιο επίπεδο επικύρωσε την οικονομική και πολιτική της ανεξαρτησία. Δοξάζω τον Θεό που μας αξίωσε να ανοίξουμε και πάλι την Αγιά Σοφιά σαν ένα ιερό βιβλίο», κατέληξε.

Την ίδια στιγμή τα τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρονται στη βελτίωση του κλίματος στις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας. Μάλιστα, αναφέρονται στον αντίκτυπο που είχαν στη χώρα μας οι ευχετήριες επιστολές του Ερντογάν στον Έλληνα πρωθυπουργό για την 25η Μαρτίου και στις δηλώσεις του Νίκου Δένδια ότι η Αθήνα δεν μπορεί να κλείσει την πόρτα του διαλόγου που άνοιξε η Άγκυρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ