Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:17

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΕΣ

Εργαστήρι ψηφιακής Κρητικής αγιογραφίας πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο πλαίσιο του έργου «Εργαστήριο Κρητικής Αγιογραφίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κρήτη 2014-2020» πραγματοποιήθηκε στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης η πρώτη διά ζώσης επίδειξη της πλατφόρμας.

Η Ημερίδα ξεκίνησε με Χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή της ΟΑΚ, Δρος Κωνσταντίνου Ζορμπά, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τονίζοντας τη σημασία του έργου για τη διάδοση της Κρητικής Αγιογραφίας και την καινοτομία του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, παράγοντας εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας ενώ ο επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος Αντώνης Καλογεράκης, ο οποίος συντόνιζε την εκδήλωση παρουσίασε το συνολικό ερευνητικό έργο της ΟΑΚ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που συμμετέχει το Ίδρυμα.

Στη συνέχεια, ο Χαρίλαος Βανίδης εκ μέρους της επιχείρησης Mediasuite αναφέρθηκε στη σημασία της συνεργασίας μεταξύ του ιδιωτικού τομέα και των ερευνητικών Φορέων και τα θετικά αποτελέσματα που επιφέρει. Ο Ανδρέας Κοσκέρης, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Υπολογιστών Εκδόσεων Διόφαντος (ΙΤΥΕ) μίλησε για τη συμβολή της ερευνητικής κοινότητας σε πρωτοπόρα έργα, ενώ ο Αναστασοβίτης Ελευθέριος εκ μέρους του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) αναφέρθηκε στην ανάγκη εξωστρέφειας των ερευνητικών Φορέων.

Στην Ημερίδα παρουσιάστηκαν οι στόχοι και η πορεία του έργου μέχρι σήμερα από τον Ζιούζιο Δημήτριο, ενώ η Στεφανάκη Κωνσταντίνα μίλησε για την τέχνη της Κρητικής Αγιογραφίας και πως αυτή μπορεί μέσω των νέων τεχνολογιών να διαδοθεί. Η Σίμου Ιουλία παρουσίασε τις λειτουργίες της πλατφόρμας και τον τρόπο λειτουργίας της ώστε οι παρευρισκόμενοι να έρθουν σε μια πρώτη επαφή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η δοκιμή της πλατφόρμας (hands on) από τους παρευρισκόμενους οι οποίοι ασχολούνται ενεργά με την Κρητική Αγιογραφία ώστε να υπάρξει ανατροφοδότηση σχετικά με τη χρήση της. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής έγιναν ερωτήσεις και συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας.

Η πρώτη διά ζώσης παρουσίαση στέφθηκε με επιτυχία μιας και οι πρώτες εντυπώσεις ήταν ιδιαίτερα θετικές ενθαρρύνοντας την προσπάθεια των εταίρων. 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ