Σάββατο 18 Μαΐου 2024 | 4:34

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το επιμορφωτικό πρόγραμμα του ιδρύματος ποιμαντικής επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στη μητρόπολη Ζιχνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την απονομή των πιστοποιητικών στους συμμετέχοντες κληρικούς και στα λαϊκά στελέχη των ενοριών της μητροπόλεως Ζιχνών και Νευροκοπίου ολοκληρώθηκε επιτυχώς το επιμορφωτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τίτλο «Συμβουλευτική σε Σύγχρονα Ζητήματα».

Η εκδήλωση που έλαβε χώρα την Παρασκευή στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Νέας Ζίχνης, έγινε παρουσία του αναπληρωτή διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγου Αλεξανδράκη και του επιχωρίου μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιεροθέου, με την ενθουσιώδη συμμετοχή όλων των εκπαιδευθέντων στο πεδίο της Συμβουλευτικής σε Σύγχρονα Ζητήματα.

Την ευθύνη του συντονισμού του προγράμματος εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Ζιχνών είχε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Βαμβακίδης, ο οποίος τυγχάνει και πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως.

Στην ομιλία του π. Θεολόγος μετέφερε σε όλους τις πατρικές ευχές του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου. Κατόπιν, αφού επαίνεσε την ολόθυμη συμμετοχή και τις συνθετικές εργασίες όσων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ανέπτυξε με ενάργεια την ουσιαστική συμβολή και το σκοπούμενο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όσον αφορά τόσο στην πίστη και στη ζωή της Ορθόδοξης Εκκλησίας σήμερα όσο και στην πνευματική και διοικητική συγκρότηση της Εκκλησίας της Ελλάδος και των μητροπόλεων αυτής.

Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Μακαριώτατο και ευχαρίστησε θερμά εκ μέρους ολοκλήρου του πληρώματος της μητροπόλεως Ζιχνών, τον π. Θεολόγο για την εκπαιδευτική προσφορά, την εν Χριστώ αγάπη και κοινωνία, τον συμβουλευτικό και διδακτικό επιστηριγμό που εκφράστηκε κατά τα σεμινάρια του προγράμματος και συνεπακόλουθα για την συμβολή με αυτόν τον τρόπο στο ποιμαντικό, διοικητικό και λοιπό έργο της ακριτικής μητροπόλεως.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιήσεων και την ανοικτή διαλογική επικοινωνία του π. Θεολόγου Αλεξανδράκη με τους κληρικούς και μη του πληρώματος της μητροπόλεως που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα για την αξία της εκπαίδευσης αυτής και το πνεύμα μαθητείας και ταπεινώσεως που προσφέρει.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ