Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 5:58

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΗΤΑΝ ΕΓΚΡΙΤΟΙ ΝΟΜΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα «Ιεροψάλτης: Η λεπτή διάκριση λειτουργού-εργαζομένου»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η ημερίδα με θέμα, «Ιεροψάλτης: Η λεπτή διάκριση λειτουργού-εργαζομένου» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμός Ιεροψαλτών Αττικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, στην περιοχή Ρουφ.

Στον σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας τόνισε ότι δεκαέξι έτη μετά την ψήφιση του υπ’ αριθ. 176/2006 Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος «περί των Ιεροψαλτών και της καταστάσεως αυτών» (ΦΕΚ Α΄ 268/19.12.2006), με τον οποίο οριοθετήθηκαν εν πολλοίς οι έννοιες του λειτουργήματος και της εργασίας των ιεροψαλτών, κοσμογονικές αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο μετέβαλαν δραματικά την κοινωνική και οικονομική ισορροπία και επηρέασαν την Ιεροψαλτική Κοινότητα, η οποία πλέον επιβάλλεται να επανασυστηθεί στην κοινωνία με σύγχρονους όρους χωρίς να απολέσει την ταυτότητά της και ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει τις εργασιακές προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος, στα πλαίσια εποικοδομητικού διαλόγου με την επίσημη Εκκλησία και Πολιτεία.

Εισηγητές της ημερίδας ήταν οι έγκριτοι νομικοί κ.κ. Παναγιώτης Τζαμτζής, Σπυρίδων Καμπίτσης (Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου μας) και Αικατερίνη Τσουράκη, οι οποίοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τα παραπάνω ζητήματα, προβάλλοντας και συγκεκριμένες προτάσεις ούτως ώστε να τεθεί η ορθή βάση ενός ολοκληρωμένου και γόνιμου διαλόγου για την οριστική επίλυση του λεγομένου «Ιεροψαλτικού ζητήματος», γεγονός που αποτελεί και προσωπική επιθυμία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με χαιρετισμό του Διευθυντή του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτη π. Θεολόγου Αλεξανδράκη, ο οποίος εξήρε το έργο που επιτελούν οι ιεροψάλτες τόσο στην Θεία Λατρεία όσο και στην ενοριακή ζωή και επεσήμανε την αναγκαιότητα ενότητας και συναλληλίας ώστε μέσα στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε όλα τα προβλήματα τα οποία αναφύονται να αχθούν σε αίσιο πέρας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ