Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 9:12

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΚΛΕΙΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α΄ ιεροψαλτικού συνεδρίου στην Ορεστιάδα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Α΄ ιεροψαλτικού συνεδρίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που πραγματοποιήθηκε στην Ορεστιάδα από 15 έως 17  Ιουνίου.

Το συνέδριο τελούσε υπό την αιγίδα της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος (ΟΜΣΙΕ) και ήταν μια πρωτοβουλία του Ιεροψαλτικού Συλλόγου της Μητροπόλεως και Σουφλίου «Θρασύβουλος Στανίτσας».

Το θέμα του συνεδρίου ήταν, «Ο Αδριανουπολίτης Πατριάρχης Κύριλλος ο ΣΤ΄ και η συμβολή του στην μεταρρύθμιση της μουσικής γραφής». Ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου παρέστη ο αρχιμανδρίτης Λάζαρος Θεοδοσίου, εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Στην εναρκτήρια συνεδρία, μετά τον καθιερωμένο αγιασμό και την ανάγνωση του μηνύματος της Ιεράς Συνόδου από τον εκπρόσωπο του οικείου Μητροπολίτη Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη χαιρετισμούς απηύθυναν ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος Ορεστιάδος καθώς και άλλοι επίσημοι.

Στα πλαίσια των εργασιών του συνεδρίου βραβεύθηκε ο Πρωτοψάλτης της Μητροπόλεως Διδυμοτείχου κ. Βασίλειος Παπαμιχαήλ για την μακρόχρονη προσφορά και ουσιαστική συμβολή του στην διάδοση της βυζαντινής μουσικής στην ακριτική επαρχία.

Το συνέδριο έκλεισε με την θεία λειτουργία στον ιερό ενοριακό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος, με την παρουσία του Μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και απηύθυνε τον προσήκοντα χαιρετισμό στους συνέδρους επί τη λήξει του συνεδρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ