Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 10:23

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Επίτιμος καθηγητής του ΕΑΠ αναγορεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή αναγόρευσης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου σε Επίτιμο καθηγητή του ΕΑΠ στον τομέα της Διαχείρισης του Περιβάλλοντος.

Η πρόταση έγινε από την Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας και η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Παρέστησαν, αρκετοί Αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εξωτερικού, ο Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου στην Αθήνα, ο έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Αθήνα, Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Γρίβας, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, κλήρος και λαός.

Μετά τον χαιρετισμό της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκης Κεραμέως ακολούθησε η προσφώνηση από τον πρόεδρο του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου Καθηγητή Οδυσσέα Ιωάννη-Ζώρα και αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου του Παναγιωτάτου.

Κατόπιν αναγνώσθηκε το ψήφισμα της αναγόρευσης και του τίτλου από τον κοσμήτορα της σχολής θετικών επιστημών και τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η επίδοση των μεμβρανών και η απονομή του αρχιερατικού εγκολπίου από τον πρόεδρο του ΕΑΠ.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Μετά την αναγόρευση ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος μίλησε με θέμα: «Δεκάλογος Κοινωνικής Οικολογίας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ