Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 16:25

ΧΟΡΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΥΛΗΣ ΑΔΡΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Σοχούμι της Γεωργίας αναγορεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επίτιμος Διδάκτορας του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σοχούμι της Γεωργίας αναγορεύτηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Αίθουσα του Θρόνου στον Πατριαρχικό Οίκο στο Φανάρι.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου του Σοχούμι Καθηγητής κ. Zurab Khonelidze προήδρευσε της Τελετής παρουσία μελών του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου και αναφέρθηκε στην ομιλία του στην διακονία και τη συνολική προσφορά του Παναγιωτάτου, καθώς και στους στενούς πνευματικούς δεσμούς του Οικουμενικού Θρόνου με την Εκκλησία και τον λαό της Γεωργίας.

Στη συνέχεια ο Παναγιώτατος εκφώνησε την ομιλία του κατά την οποία ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο του Σοχούμι για τη μεγάλη τιμή αναφερόμενος στη σημασία της παιδείας.

Παρέστησαν οι Μητροπολίτες Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, Γέρων Δέρκων κ. Απόστολος, Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Σαράντα Εκκλησιών κ. Ανδρέας και Προύσης κ. Ιωακείμ, οι eπίσκοποι Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, Αραβισσού κ. Κασσιανός, Τράλεων κ. Βενιαμίν και Ξανθουπόλεως κ. Παΐσιος, o eπίσκοπος των εν τη Πόλει ΡΚαθολικών κ. Massimiliano Palinuro, μέλη της Πατριαρχικής Αυλής και άλλοι κληρικοί, ο Πρέσβης της Γεωργίας στην Άγκυρα κ. George Janjgava, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, kαθηγητές και φοιτητές του εν λόγω Πανεπιστημίου που ταξίδεψαν από την Γεωργία, μέλη της Γεωργιανής Παροικίας της Πόλεως και άλλοι προσκεκλημένοι.

Αμέσως μετά ο Παναγιώτατος χοροστάτησε στην Παράκληση που τελέστηκε στον ναό του Αγίου Γεωργίου Πύλης Αδριανουπόλεως, από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου κ. Ηλία Jinjolava, εφημέριο του ναού και υπεύθυνο της Γεωργιοφώνου Ορθοδόξου Κοινότητος της Πόλεως.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ