Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:06

ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών αναγορεύτηκε σήμερα το απόγευμα ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Χρήστος Κίττας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πλήθος ιεραρχών, ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, κλήρος και λαός.

Ακολούθησε η προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητή κ. Μελέτιο-Αθανάσιο Δημόπουλο και αμέσως μετά η παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου, από τον Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Εμμανουήλ Καραγεωργούδη.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε η ανάγνωση των κειμένων του ψηφίσματος του τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μητροπολίτη Κρήνης και Πατριαρχικό Έξαρχο Μελίτης κ. Κύριλλο και η περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Σχολής από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Χρήστο Καραγιάννη.

Πριν το κλείσιμο της αναγόρευσης ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος ανέπτυξε το θέμα, «“Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Επιστολή 114, PG 32, 528B)».

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Παρακολουθήστε την αναγόρευση εδώ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ