Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 13:00

Επίθεση Γραβάνη στην Εκκλησία: Η επικίνδυνη συμπεριφορά της ρίσκαρε χιλιάδες ζωές

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΟRTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Επικίνδυνη και ανακόλουθη χαρακτήρισε την συμπεριφορά της Ιεράς Συνόδου, ο καθηγητής φαρμακολογίας της ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης.

“Η ηγεσία της Εκκλησίας αντί να προστατεύσει το εκκλησίασμά της ρίσκαρε χιλιάδες ζωές ανθρώπων”, ανέφερε ο καθηγητής φαρμακολογίας, μιλώντας στο liberal.gr και τον Γιώργο Φιντικάκη, με αφορμή την απόφαση της Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τις Εκκλησίες για τους πιστούς την ημέρα των Θεοφανείων, αφού όπως διευκρίνισε “είναι κρίμα ενώ η Πολιτεία κάνει μια τεράστια προσπάθεια να προστατεύσει την κοινωνία από την πανδημία, οι ιεράρχες να ανοίγουν τις Εκκλησίες και πολλοί πιστοί να είναι ο ένας πάνω στον άλλο χωρίς μάσκες”.

Υιοθετώντας, μάλιστα, και ο ίδιος τη θέση Παναγιωτόπουλου – ότι δηλαδή η τυχόν μελλοντική αύξηση κρουσμάτων θα οφείλεται κατά κύριο λόγο στους πιστούς – ο κ. Γραβάνης σημείωσε πως “ο λογαριασμός δυστυχώς θα είναι πολύ βαρύς αν λάβουμε υπόψη τα όσα συνέβησαν κατά τον εορτασμό του αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη”, συμπληρώνοντας παράλληλα πως εφόσον σε μερικές εβδομάδες από σήμερα δω ως επιστήμονας να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα και οι νεκροί, τότε εγώ προσωπικά “θα ζητήσω τον λόγο από την ηγεσία της Εκκλησίας για την επικίνδυνη αυτή συμπεριφορά της”.

O καθηγητής φαρμακολογίας συνεχίζοντας την ευθεία επίθεση κατά των ιεραρχών, αφού εκτός των άλλων τους καταλογίζει ότι “είναι αυτοί που με τη στάση τους εξέθεσαν την Εκκλησία”, πηγαίνοντας ακόμη ένα βήμα πιο πέρα, έκλεισε λέγοντας πως “ενοχλούμαι πάρα πολύ από την εικόνα των ανοικτών ναών με τους ιερείς να δέχονται τους πιστούς για θεία κοινωνία ή για να τους μοιράσουν τον αγιασμό, όταν όλη η υπόλοιπη χώρα είναι κλειστή”.

Να αναφερθεί ότι από αύριο και για δύο ημέρες συνεδριάζει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία πέρα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που θα μελετήσει, θα ασχοληθεί και με όσα περιστατικά από ιερωμένους παρατηρήθηκαν κατά την ημέρα των Θεοφανείων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ