Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 18:37

Επιστολή Ιεροσολύμων στους Προκαθημένους για την επέτειο του… Αμμάν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επιστολή προς τους Προκαθημένους όλων των Ορθοδόξων Αυτοκεφάλων Εκκλησιών έστειλε ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων, έναν ακριβώς χρόνο μετά την αδελφική σύναξη στο Αμμάν της Ιορδανίας με σκοπό την επίλυση της κρίσης στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

“Πριν από ένα χρόνο συνήλθαμε από κοινού στο Χασεμιτικό Βασίλειο της Ιορδανίας για να ενισχύσουμε τις αδελφικές μας σχέσεις μέσω του διαλόγου αγάπης χάριν της ενότητας των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών”, σημειώνει ο Πατριάρχης Θεόφιλος αναπολώντας τις “δύο ημέρες προσευχής και αδελφικής συζητήσεως”, οι οποίες “μας έδωσαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να ακολουθήσουμε την οδό της εμβάθυνσης της επικοινωνίας μας και από κοινού να ανταποκρινόμαστε στις κοινές προκλήσεις ενώπιόν μας”.

Στη συνέχεια, υπενθυμίζει την πρωτοβουλία για επανάληψη της σύναξης που είχαν αναλάβει τότε οι εκπρόσωποι από συνολικά έξι (από τις δεκατέσσερις) αυτοκέφαλες Εκκλησίες: οι προκαθήμενοι των Πατριαρχείων Ιεροσολύμων, Μόσχας και Σερβίας, ο Αρχιεπίσκοπος Τσεχίας & Σλοβακίας, ο μητροπολίτης εκπρόσωπος του Πατριάρχη Ρουμανίας και ο επίσης μητροπολίτης εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου της Πολωνίας.

“Προσβλέποντας με ελπίδα στις φωτεινότερες ημέρες αυτού του έτους, διατηρούμε την ανάμνηση της κοινής μας υποχρέωσης να συνέλθουμε επί το αυτό για προσευχή και αδελφική επικοινωνία. Δεόμεθα να καταστεί τούτο δυνατό εφέτος”, σημειώνει χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

“Θα συνεχίσουμε άλλωστε και εφεξής να υποστηρίζουμε αλλήλους στην προσευχή και να αναζητούμε οδούς, ακολουθώντας τις οποίες οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες μας θα κατορθώσουν να φέρουν ελπίδα, ευλογία και χαρά ο ένας στον άλλο”, συνεχίζει ο κ. Θεόφιλος προσθέτοντας “όπως λέγει ο Απόστολος Παύλος «Ἀλλήλων τὰ βάρη βαστάζετε, καὶ οὕτως ἀναπληρώσατε τὸν νόμον τοῦ Χριστοῦ (Γαλ. 6.2)”.

Το παράδοξο είναι πως για μια ακόμη φορά, όπως και πέρσι το διάστημα πριν την πραγματοποίηση της σύναξης στο Αμμάν, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν έδωσε τίποτα στη δημοσιότητα. Η επιστολή είδε το φως της δημοσιότητας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Πατριαρχείου Ρωσίας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ