Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023 | 14:07

ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΜΗΣΗ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Επιστολή Δημάρχων στον Πρωθυπουργό για τη διχοτόμηση της μητρόπολης Αιτωλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό απέστειλαν οι τέσσερις δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας με την οποία δηλώνουν κατηγορηματικά ότι συμφωνούν με την κατάτμηση της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας όπως έχει αποφασίσει η Ιερά Σύνοδος σε δύο προκειμένου να αντιμετωπιστούν ζητήματα γεωγραφικής απόστασης και έκτασης τα οποία δεν μπορεί ως ενιαία μητρόπολη να καλύψει η παρούσα κατάσταση.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η μητρόπολη θα διασπαστεί σε δύο λειτουργικές μητροπόλεις: Μεσολογγίου, Ξηρομέρου και Βόνιτσας με έδρα την πόλη του Μεσολογγίου και Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Αγ. Βλασίου με έδρα το Αγρίνιο.

Στη μητρόπολη Ναυπάκτου από την οποία αποσπάται η περιοχή του Αγ. Βλασίου, θα υπαχθούν η επαρχία Θέρμου και οι κοινότητες Γαλατά και Περιθωρίου και θα ονομάζεται μητρόπολη Ναυπάκτου και Θέρμου.

Έτσι, αφενός συμβαδίζουν τα όρια των μητροπόλεων με των Δήμων και αποφεύγονται ακραίες ανισότητες μεταξύ των μητροπόλεων σε θέματα έκτασης και μεγέθους, επισημαίνουν οι τέσσερις Δήμαρχοι.

Παράλληλα, οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας, Ναυπακτίας και Θέρμου σημειώνουν ότι πρόκειται για εκκλησιαστικό ζήτημα και πως οι αποφάσεις των οργάνων της Εκκλησίας πρέπει να γίνονται σεβαστές στο πλαίσιο των σχέσεων Πολιτείας – Εκκλησίας.

Δείτε ολόκληρη την επιστολή ΕΔΩ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ