Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 0:20

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ

Επιστημονική ημερίδα στην μητρόπολη Μεσσηνίας για τον επίσκοπο Μεθώνης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επιστημονική ημερίδα αφιερωμένη στον λόγιο επίσκοπο Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννη Πλουσιαδηνό, πραγματοποιήθηκε στη μητρόπολη Μεσσηνίας το περασμένο Σάββατο 1 Οκτωβρίου.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Μεσσηνίας στην Καλαμάτα και είχε τίτλο “Επίσκοπος Μεθώνης Ιωσήφ – Ιωάννης Πλουσιαδηνός, βίος και έργο”.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν πτυχές του βίου και της δράσης του επισκόπου Μεθώνης Ιωάννη Πλουσιαδηνού, ο οποίος έπεσε ηρωϊκά μαχόμενος επί των τειχών κατά την άλωση της Μεθώνης από τους Οθωμανούς το 1500.

Εισηγητές στην ημερίδα ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόσοτμος, Καθηγητής Τμήματος Θεολογίας του Ε.Κ.Π.Α., με θέμα: “Ο Ιωάννης Πλουσιαδηνός και τα προβλήματα της εποχής του”, η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του Α.Π.Θ. κα Ευαγγελία Αμοιρίδου, με θέμα: “Το θεολογικό έργο του Ιωάννου Πλουσιαδηνού”, ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α κ. Δημήτριος Μπαλαγεώργος με θέμα: “Παρατηρήσεις στὸ μελοποιητικὸ ἔργο Ἰωάννου ἱερέως τοῦ Πλουσιαδηνοῦ” και ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως κ. Κωνσταντίνος Σιάχος, με θέμα: “ Οι μουσικές συνθέσεις του Ιωάννη Πλουσιαδηνού”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ