Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022 | 13:26

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΞΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ

Επίσκοποι Αυστραλίας: “Είμαστε έτοιμοι να διακονήσουμε τους Ουκρανούς αδελφούς με αγάπη και ευαισθησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 7 και 8 Ιουνίου στο Σύδνεϋ η 14η Σύναξη των Επισκόπων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλία υπό την Προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος μετέφερε τις θερμές ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στους θεοφιλεστάτους αρχιερείς και τους ενημέρωσε για τρέχοντα θέματα και πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Κατόπιν μελετήθηκαν όλα τα θέματα της ημερησίας διατάξεως και ανακοινώνονται προς τον ευαγή κλήρο και τον φιλόχριστο λαό της Αυστραλίας τα εξής.

1. Επί τη μνήμη του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Βαρθολομαίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός μας Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, θα τελεστεί Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου μας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Hobart, μέσα στο πλαίσιο της ποιμαντικής επισκέψεώς του στην Τασμανία. Την ίδια ημέρα, η μνήμη του Αγίου Βαρθολομαίου και τα ονομαστήρια του Οικουμενικού μας Πατριάρχου θα εορταστούν πανηγυρικά:

Α. στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνευ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κυανέων κ. Ελπιδίου.

Β. Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καμπέρας, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μιλητουπόλεως κ. Ιακώβου.

Γ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Ευσταθίου Μελβούρνης, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δέρβης κ. Ιεζεκιήλ.

Δ. Στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αδελαΐδος, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Σινώπης κ. Σιλουανού.

Ε. Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Βρισβάνης, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού.

Στ. Στον Ιερό Ναό Παναγίας «Άξιον εστιν» Νόρθ- Κόουτ, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερασούντος κ. Ευμενίου.

2. Η αναβληθείσα, λόγω της πανδημίας, παναυστραλιανή Ιερατική Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στο Σύδνεϋ από 17 έως 19 Οκτωβρίου τρ.έτ., με γενικό θέμα: «Ιερωσύνη: Από την εκκοσμίκευση στο εκκλησιαστικό φρόνημα».

3. Μετά την απόφαση της Μητρός Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας περί αποκαταστάσεως της εκκλησιαστικής κοινωνίας με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αχρίδος, γίνονται πλέον δεκτοί για το μυστήριο του γάμου και της αναδοχής όλοι οι πιστοί που ανήκουν στην αποκατασταθείσα Αρχιεπισκοπή, δίχως να προαπαιτείται το χρίσμα, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

4. Τέλος, τόσο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος, όσο και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι, εκφράζουν την ευχαριστία τους προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη και τους περί αυτόν Συνοδικούς Αρχιερείς, για την πρόσφατη απόφαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, να εντάξουν τους Ορθοδόξους Χριστιανούς Ουκρανικής καταγωγής που διαμένουν στην Αυστραλία στη δικαιοδοσία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, διορθώνοντας με την απόφαση αυτή μια χρονίζουσα αντικανονική κατάσταση πολυδικαιοδοσιακού καθεστώτος.

Όλοι οι εν Αυστραλία Ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου με προεξάρχοντα τον Αρχιεπίσκοπο, είναι έτοιμοι να διακονήσουν το μυστήριο της σωτηρίας των αδελφών Ουκρανών με αγάπη και ευαισθησία, σεβόμενοι τις ανάγκες, τα ήθη και τα έθιμά τους, προκειμένου αυτοί να διατηρήσουν και να διαφυλάξουν την γλώσσα και τον πλούσιο πολιτισμό της μητέρας πατρίδας τους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ