Κυ, 23/06/24 | 17:30

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΜΕΤ’ ΑΣΤΕΡΟΣ

Επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Αμύνης στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στην Πατριαρχική Καθέδρα Αλεξανδρείας πραγματοποίησε την Τρίτη ο κ. Νικόλαος Δένδιας Υπουργός Εθνικής Αμύνης της Ελλάδος.

Υποδεχόμενος ο Μακαριώτατος τον κ. Υπουργό, εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψη αυτή, υπογραμμίζοντας τις αρμονικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδος και της Αιγύπτου, «οι οποίες συνεργαζόμενες αρμονικά και εποικοδομητικά συμπαρίστανται και στο πολυσχιδές έργο του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην ήπειρο του μέλλοντος, ενώ διατρανώνουν το δυνατό παράδειγμα, ότι οι λαοί μπορούν να ζήσουν ειρηνικά κάτω από τη σκέπη του Πανάγαθου Θεού και μάλιστα στον ενοποιό χώρο της Μεσογείου», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Ταυτοχρόνως,  εξεδήλωσε για μια ακόμη φορά την ευγνωμοσύνη της Αλεξανδρινής Εκκλησίας προς την Ελληνική και Αιγυπτιακή Πολιτεία για την αδιάκοπη συναντίληψη αυτών προς το εν γένει ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο της. Κατακλείων ο Μακαριώτατος απένειμε στον κ. Υπουργό την ανώτατη τιμητική διάκριση του Θρόνου, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου μετ’ αστέρος.

Αντιφωνώντας ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την θερμή υποδοχή και την απονομή της τιμητικής διάκρισης και εξέφρασε την αμείωτη στήριξη της Ελληνικής Κυβερνήσεως προς το Παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, υπογραμμίζοντας το ρόλο του ως σπουδαίου συνδέσμου της πατρίδος μας με όλα τα αφρικανικά κράτη, ως φορέως της Αποστολικής παρακαταθήκης του Αγίου Μάρκου, Φωτιστού της Δευτεροθρόνου Εκκλησίας και ως διαπρυσίου υποστηρικτού της ειρηνικής δημιουργικότητος, προόδου και αδελφοσύνης μεταξύ των λαών αδιακρίτως.

Επακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ιδιαίτερη συνάντηση του κ. Θεοδώρου με τον κ. Υπουργό στο Πατριαρχικό Γραφείο και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχικού Οίκου, όπου η περιώνυμος Πατριαρχική Βιβλιοθήκη, το Κειμηλιοφυλακείο και η έκθεση αρχαιοτήτων στην αίθουσα «Αντώνιος Παπαδημητρίου».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Μητροπολίτης Ναυκράτιδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, ο Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Κάϊρο κ. Νικόλαος Παπαγεωργίου, ο Πρέσβης ε.τ. κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου κ. ΥΕΘΑ, ο κ. Γεώργιος Αρναούτης, Διπλωματικός Σύμβουλος κ. ΥΕΘΑ, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μ. Πόλη κ. Ιωάννης Πυργάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος Αλεξανδρείας κ. Ανδρέας Βαφειάδης, ο Πλοίαρχος Π.Ν. κ. Κωνσταντίνος Βαρουξής, σύνδεσμος του Ελληνικό Πολεμικού Ναυτικού με το αντίστοιχο Αιγυπτιακό και κληρικοί της Πατριαρχικής Αυλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ