Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 9:17

Επίσκεψη του Υπουργού Αμύνης της Κύπρου στη ροτόντα της ανατολής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ιερά πατριαρχική μονή του Αγίου Γεωργίου Καΐρου επισκέφτηκε την Κυριακή ο Υπουργός Αμύνης Κύπρου κ. Χαράλαμπος Πετρίδης ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Νειλοχώρα.

Τον εξοχότατο υποδέχθηκε ο καθηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός και οι συν αυτώ αδελφοί ενώ κατά την διάρκεια της επισκέψεώς του εψάλη δέηση υπέρ της ειρήνης του σύμπαντος κόσμου και ειδικότερα υπέρ της ελευθερίας της πολύπαθης νήσου Κύπρου.

Ο Πανοσιολογιώτατος, αφού καλωσόρισε τον κ. Πετρίδη μετέφερε τις Πατριαρχικές ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεοδώρου. Έπειτα, μίλησε περί της ιστορικότητας της μονής η οποία ανά τους αιώνες αποτελεί σημείο συνάντησης λαών και πολιτισμών, ενώ τόνισε την σπουδαιότητά του και ως Χριστιανικό μνημείο, καθώς εκεί φυλακίστηκε ο Άγιος Γεώργιος αλλά και εγκαταστάθηκε προσωρινά η αγία οικογένεια κατά την φυγή στην Αίγυπτο.

Ο κ. Υπουργός ευχαρίστησε τον καθηγούμενο και τους πατέρες της μονής για την θερμή υποδοχή, τους συνεχάρη για το έργο το οποίο επιτελούν στην καρδιά της πρωτεύουσας της Αιγύπτου υπό την σοφή καθοδήγηση του Μακαριωτάτου, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει για μια ακόμα φορά την αγάπη, τον σεβασμό και την υποστήριξη τόσο του ιδίου όσο και της Κυπριακής Δημοκρατίας στο έργο του Παλαιφάτου Πατριαρχείου.

Ακολούθησε περιήγηση στους χώρους της μονής, στο μουσείο, τις κατακόμβες και στο πατριαρχικό κέντρο μελετών και διαλόγου, του οποίου η κεντρική αίθουσα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Μακαριστού Κυπρίου Πατριάρχη κυρού Πέτρου Ζ’.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ