Για θέματα που αφορούν ευρύτερα τη σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας συζήτησαν σήμερα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ιωάννης Οικονόμου και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο κ. Οικονόμου που επισκέφθηκε σημερα τον κ. Ιερώνυμο, συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμών, τόνισε πως «Ανταλλάξαμε απόψεις για τον τομέα που υπηρετώ. Οι γνώσεις του και οι κατευθύνσεις του ήταν εξαιρετικά χρήσιμες για το πώς μπορούμε να κάνουμε πολιτικές που θα βοηθούν τους ανθρώπους να βελτιώσουν την παραγωγή και τη δουλειά τους, ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους και να παραμένουν στον κλάδο προσφέροντας στην κοινωνία προϊόντα που να επιστρέφουν μέρισμα και προστιθέμενη αξία προς όλους», ενώ υπογράμμισε ότι «Είναι πάντα πολύτιμη η συζήτηση μαζί του. Διαπίστωσα για ακόμη μία φορά ότι στην κορυφή της πυραμίδας της Εκκλησίας της Ελλάδος βρίσκεται ένας άνθρωπος που είναι βαθιά ρεαλιστής και που κάθε σκέψη και στόχος είναι προς όφελος της πατρίδας, της Εκκλησίας και κυρίως των ανθρώπων. Αυτήν την πολύτιμη παρουσία του οφείλουμε να την αξιοποιήσουμε όλοι μας προς την κατεύθυνση αυτή».

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον υφυπουργό για την επίσκεψη και την συζήτηση που είχαν τονίζοντας πως «όταν κάποιος προέρχεται από τον αγροτικό κόσμο και ασχολείται ακόμη ερασιτεχνικά με την γη έχει πάρα πολλά να κουβεντιάσει με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα, αλλά και για το μέλλον που έρχεται και τις προοπτικές που υπάρχουν». Σημείωσε ακόμη, ότι «δόθηκε αφορμή να θίξουμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες που υπάρχουν αναφορικά με τις εκκλησιαστικές και δασικές εκτάσεις».

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Ετικέτες: