Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:55

Επίσκεψη της αναπληρώτριας ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Wendy R. Sherman, ο οποία έγινε δεκτή με ιδιαίτερη τιμή.

Την κ. Sherman υποδέχθηκε εγκαρδίως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή της, ανέπτυξε στην κ. Sherman τις προτεραιότητες και τις δραστηριότητες της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας, οι οποίες, πέραν των άλλων, αποβλέπουν και στην ειρήνη του σύμπαντος κόσμου.

Στο επίκεντρο της συναντήσεώς τους, κατά την οποία παρέστησαν ο μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και στελέχη του Πατριαρχείου, ο πρέσβης Satterfield και οι συνεργάτες της Yπουργού, τέθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έγινε αναφορά στις παλαιότερες Πατριαρχικές επισκέψεις στις ΗΠΑ, καθώς και στην προσεχή που θα γίνει τον Οκτώβριο.

Η κ. Υπουργός από την πλευρά της μίλησε για το ενδιαφέρον της χώρας της για τις θρησκευτικές ελευθερίες σε όλο τον κόσμο και για τον σεβασμό της προς τον ιστορικό θεσμό του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τόν ρόλο του σήμερα διεθνώς.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ