Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:43

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Επίσκεψη της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου της Κύπρου στον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη συγκίνηση και πνευματική χαρά υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος στα κεντρικά γραφεία της Αρχιεπισκοπής στο Σύδνεϋ, την Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κα Δόξα Κωμοδρόμου, συνοδευόμενη από τον Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου στην Αυστραλία κ. Αντώνιο Σαμμούτη.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεως, ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία του Κυπριακού ζητήματος και να μεταφέρει στην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο την αγωνία των Κυπρίων που κατοικούν στην Αυστραλία, οι οποίοι προσεγγίζουν τα 100.000 πρόσωπα, για την επίτευξη μιας δίκαιη λύσης ειρηνικής συνύπαρξης, το συντομότερο δυνατό.

Η κα Κωμοδρόμου από την πλευρά της, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο για τα όσα αγωνιζόμενος πράττει υπέρ της Κύπρου και του μετέφερε ευχές και δώρα τόσο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νικόλαο Χριστοδουλίδη, όσο και από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Την ίδια στιγμή το δικό του μήνυμα συμπαράστασης για την μεγάλη πυρκαγιά στη Ρόδο έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Μαυρίζουν τις καρδιές μας καθώς παρακολουθούμε τις εικόνες καταστροφής από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές στη φιλτάτη πατρίδα μας και ιδίως στη δοκιμαζόμενη νήσο της Ρόδου. Την οδύνη μας μετριάζει το γεγονός πως δεν έχουν απωλεσθεί ανθρώπινες ζωές παρά τις εφιαλτικές συνθήκες που έχουν προκληθεί. Όμως ο σπαραγμός μας παραμένει βαθύς για τους συμπατριώτες μας που έχασαν τις περιουσίες και τα υπάρχοντά τους, και για την ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που έχει συντελεστεί.

“Οι προσευχές μας κοντά στους ήρωες των δυνάμεων πυρόσβεσης, τους εθελοντές και όσους μάχονται με αυτοθυσία για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας. Ο Θεός να τους ευλογεί και να τους ενισχύει”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μακάριος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ