Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 4:33

ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΥΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ

Επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας κ. Stevo Pendarovski, ο οποίος έγινε δεκτός με ιδιαίτερη τιμή.

Στα προπύλαια του Πατριαρχείου, τον κ. Πρόεδρο, ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγό του, υψηλόβαθμα στελέχη της Προεδρίας και τον Γενικό Πρόξενο της χώρας του στην Πόλη, κ.Aktan Ago, υποδέχθηκε ο Μέγας Πρωτοσύγκελλος κ. Θεόδωρος, μαζί με τους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής. Ακολούθως, ο κ. Pendarovski με τη σύζυγό του και τα μέλη της Αντιπροσωπείας του προσκύνησαν στον Πατριαρχικό Ναό, όπου ο Μέγας Σύγκελλος κ. Ιάκωβος τους ενημέρωσε για την ιστορία του και τα ιερά κειμήλια που φυλάσσονται σε αυτόν.

Έπειτα, ο κ. Πρόεδρος έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στο Πατριαρχικό Γραφείο, όπου είχαν εγκάρδια κατ᾽ ιδίαν συνάντηση. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, καθώς και ο Μέγας Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου.

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτατος καλωσόρισε στην Αίθουσα του Θρόνου τα μέλη της Προεδρικής Αντιπροσωπείας και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του κ. Προέδρου και της συζύγου του στην Έδρα της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας. Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων προ δε της αναχώρησής του ο κ. Πρόεδρος υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ