Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2023 | 1:21

ΞΕΝΑΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ

Επίσκεψη του νέου Νούντσιου της Στοκχόλμης στον Μητροπολίτη Σουηδίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Το πρωί της Τετάρτης προ των Βαΐων ο νεοεγκατασταθείς Νούντσιος στην Στοκχόλμη Σεβασμιώτατος κ. Julio Murat ζήτησε να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι ο Νούντσιος ομιλεί απταίστως την Ελληνική γλώσσα, αφού έχει γεννηθεί στην Σμύρνη, ενώ και ο κ. Κλεόπας έλκει την καταγωγή του από την πλευρά του αειμνήστου πατρός του από την ίδια πόλη.

Αρχικά, ο υψηλός επισκέπτης ξεναγήθηκε στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, όπου πληροφορήθηκε το ιστορικό του ναού και τις πρόσφατες εργασίες αποκαταστάσεώς του, δεν έκρυψε δε τον θαυμασμό του για το εξαίσιο αυτό μνημείο.

Στην συνέχεια, οδηγήθηκε στο Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς, όπου για μία και πλέον ώρα είχε συζήτηση με τον κ. Κλεόπα, ο οποίος μετέφερε τις συγχαρητήριες ευχές του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, για την ανάληψη των καθηκόντων του και επιτυχία σε αυτά, παρακάλεσε δε να διαβιβάσει τις ευχές για ταχεία ανάρρωση στον Αρχηγό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

Κατόπιν, έγινε αναφορά σε θέματα Εκκλησιαστικής φύσεως, σε σύγχρονα ανακύπτοντα ζητήματα ανά τον κόσμο, ενώ εξέφρασαν από κοινού την ευχή για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Κλεόπας προσέφερε την δίτομη μελέτη του με τίτλο: «Ο Άγιος Νεκτάριος Κεφαλάς, Μητροπολίτης Πενταπόλεως», το επίσης πόνημά του με τίτλο: «A Handbook of Pastoral Correspondence», καθώς και την έκδοση της Μητροπόλεως με την Θεία Λειτουργία στις τρεις γλώσσες, Ελληνική, Σουηδική και Αγγλική και τον αναμνηστικό τόμο για την Πατριαρχική Επίσκεψη στην Στοκχόλμη αλλά και για τις εγγίζουσες ημέρες του Πάσχα τοπικά γλυκίσματα, ενώ αντηλλάγησαν εκατέρωθεν ευχές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ