Κυριακή 26 Μαΐου 2024 | 12:30

Επίσκεψη του νέου Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής Αθηνών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως πραγματοποίησε ο νέος Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.), Καθηγητής Εμμανουήλ Καραγεωργούδης.

Τη Δευτέρα, ο κ. Καραγεωργούδης έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχάρη εγκαρδίως τον νέο Κοσμήτορα για την ανάληψη των καθηκόντων του, ευχόμενος τα βέλτιστα και τονίζοντας την αγάπη του για τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, της οποίας άλλωστε τυγχάνει επίτιμος Διδάκτωρ.

Ο κ. Κοσμήτωρ ευχαρίστησε ευγνωμόνως τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τις ευχές του αλλά και για τη στήριξη, την οποία παρέχει στη Θεολογική Σχολή και του μετέφερε το σεβασμό των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού και των Συνεργατών της Σχολής προς τον ίδιο και το σεπτό Κέντρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Ενημέρωσε, επίσης, τον Παναγιώτατο για τις πολυσχιδείς εκπαιδευτικές, ερευνητικές και κοινωνικές δράσεις και πρωτοβουλίες της Θεολογικής Σχολής.

Στη συνέχεια, με συμμετοχή του Αντιπρυτάνεως του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστου Καραγιάννη και ομίλου Καθηγητών αμφοτέρων των Τμημάτων της Θεολογικής Σχολής, ακολούθησε συζήτηση επικεντρωμένη στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, που ανακαινίζεται εκ βάθρων με μέριμνα και δωρεά του Μεγάλου Ευεργέτη του Ελληνισμού και της Ορθοδόξου Εκκλησίας κ. Αθανασίου Μαρτίνου και στους τρόπους στήριξής της από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών, καθώς και στη συμβολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην παγκόσμια Ειρήνη μέσω των διαθρησκειακών διαλόγων, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του.

Εξαιρετικά γόνιμες ήταν οι συναντήσεις τις οποίες είχε επίσης ο Κοσμήτωρτης Θεολογικής Σχολής Αθηνών κ. Καραγεωργούδης με τον Διευθυντή του Α΄ Πατριαρχικού Γραφείου κ. Κωνσταντίνο Δεληκωσταντή, Ομότιμο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α., τον Μέγα Πρωτοσύγκελλο κ. Θεόδωρο, τον Αρχιγραμματέα της Συνόδου κ. Γρηγόριο και τον Μέγα Εκκλησιάρχη και Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου κ. Αέτιο.

Την Τρίτη, ημέρα της εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο κ. Κοσμήτωρ παρευρέθηκε στην πατριαρχική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα καθεδρικό ναό της Παναγίας του Πέραν, της περιωνύμου Κοινότητας Σταυροδρομίου, όπου και έλαβε χώρα η χειροτονία σε Διάκονο του αποφοίτου της Θεολογικής Σχολής κ. Γεωργίου Δοξαστάκη, λαβόντος το όνομα Ανατόλιος.

Κατά τη διάρκεια της δεξιώσεως που ακολούθησε μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ο κ. Καραγεωργούδης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη, Πρέσβη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ